• hr
  • en
  • de
  • it

Kraljevičko podvodno hodočašće sv. Nikoli

Podvodno hodočašće kipu sv. Nikole održano je petu godinu zaredom u podmorju nadomak rta Lipica u Oštrom, uoči proslave blagdana sv. Nikole, zaštitnika Grada Kraljevice. Nakon okupljanja ispred ronilačkog kluba KPA Adria, pedesetak ronilaca iz Kraljevice i okolice, ali i iz Zagreba i Siska, zaronilo je na dubinu od 25 metara. Uoči zarona okupljenima su se obratili tajnik i predsjednik kluba, Danijel Frka i Čedomir Benac, te zamjenik gradonačelnice Alen Crković.

Ronioci su se upisali u dnevnik ronjenja, zaronili u skupinama, a nakon povratka na kopno uputili su se na organizirani ručak u hotel »Kraljevicu«. Od 16 sati u prostorijama Centra tehničke kulture održana je multimedijalna projekcija u povodu 25. godišnjice samostalnog djelovanja KPA Adria, a prema riječima Danijela Frke, ronjenjem se Kraljevičani bave već 38 godina.

- Baza na Lipici nezaobilazna je lokacija za ronjenje mnogih naših prijatelja Kluba iz drugih hrvatskih i inozemnih klubova. Naši uspjesi u podvodnoj fotografiji proslavili su ime Adrije i Kraljevice izvan granica Hrvatske, što nam daje nadu da će i iduće godine biti barem jednako toliko uspješne, poručio je Danijel Frka, tajnik kluba.

Izvor: www.novilist.hr