• hr
  • en
  • de
  • it

Kostov i Cupać deveti, Fantela i Marenić za sada drugi

Klasičan prikaz Šime Fantele i Igora Marenića. Malo sporiji početak regate, napredak iz dana u dan i borba za medalje u samoj završnici natjecanja. Toliko puta smo ih vidjeli kako su tako okončali regatu na postolju. Nadamo se da će tako biti i ovoga puta. Na Europskom prvenstvu olimpijskih dvojaca u Ateni Šime i Igor dva dana do kraja stigli su do drugog mjesta među europskim posadama. Bolji od njih su jedino Britanci Patience i Willis, sa šest bodova prednosti. U otvorenom dijelu poretka Britanci i naša posada su drugi i treći, broj jedan pripada čudesnim Australcima Belcheru i Ryanu koji ne konkuriraju za europska odličja. Danas su Fantela i Marenić u prvom plovu dana bili šesti, drugi su pobijedili.

U ženskoj konkurenciji također odličan dan za Eniu Ninčević i Romanu Župan, 12. i sedmo mjesto donijelo im je ukupno 11. poziciju poretka.

A Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli su 9. mjesto na Europskom prvenstvu 49er-a koje je danas završilo u Helsinkiju. U otvorenom dijelu poretka pripalo im je 11. mjesto. Prvi su Novozelanđani Burling i Tuke, najbolja europska posada su Nijemci Heil/Ploessel na drugom mjestu. Kostov i Cupać nisu se uspjeli plasirati u završni plov za odličja.

Izvor: www.zadarskilist.hr