• hr
  • en
  • de
  • it

Kostelić i Stipaničev zajedno do Grčke

Ivica Kostelić u utorak je započeo svoju novu adrenalinsku avanturu. Nakon uspješnog osvajanja Malte 2010. godine, najbolji hrvatski skijaš na gumenjaku Mar-Co, dužine 7,40 metara, iz Ičića je isplovio za Grčku. Na ruti dugoj oko 2.200 nautičkih milja društvo će mu praviti prijatelji Matko Stanković i Šime Stipaničev - naš proslavljeni jedriličar, a u ACI marini u Ičićima ispratili su ga sestra Janica i djevojka, Islanđanka Elin Margret Arnarsdottir.
Kostelić će proći putem drevnih moreplovaca stare Grčke i Rima, posjetiti hrvatsku, crnogorsku i albansku obalu, doći do Grčke, oploviti Peloponez. Po ulasku u grčke vode cilj mu je i proći Korintski zaljev, upoznati jonske otoke i čari drevne Grčke, baš kao i zaroniti i doživjeti podmorski svijet tog kraja.

- Za ovakav itinerar putovanja odlučili smo se jer je očuvano more, ima dobrih mjesta za ronjenje, ali i mnoštvo povijesnih spomenika. Lani sam zbog oporavka preskočio putovanje gumenjakom koje već tradicionalno od 2003. godine prakticiram po Jadranu. Ipak, ovo mi je drugo duže putovanje i moj omiljeni način odmora koji uvijek iskoristim i za ronjenje. Gumenjak je istog modela kao i za Maltu, s nekim manjim preinakama. U planu je da danas stignemo do Mljeta, da negdje 12. lipnja budemo na Krfu, rekao je Ivica.
Hrvatski skijaš u Ičiće bi se trebao vratiti 28. lipnja, a odmah nakon tri tjedna boravka na moru uslijedit će treninzi. U cijeloj avanturi Ivicu će pratiti tehnički tim InterAdrie koji će osigurati da sve prođe u najboljem redu.
Na ispraćaju u marini u Ičićima našla se i Janica Kostelić koja je stigla na štakama. Nije bila previše raspoložena za obrazloženje svoje ozljede, već je u svom stilu odgovorila kako je riječ o "redovnom servisu". Iz neslužbenih izvora doznajemo kako je Janica nedavno podvrgnuta operaciji hrskavice koljena zbog čega će joj biti potrebna rehabilitacija u trajanju od oko šest tjedana.

Izvor: www.glasistre.hr