• hr
  • en
  • de
  • it

Korkyra Shipping proslavila 10 obljetnicu uspješnog poslovanja

Korčulanska brodarska tvrtka "Korkyra Shipping", jedina brodarska tvrtka na otoku Korčuli, osnovana 2003. godine, u protekloj je godini obilježila 10-ogodišnjicu uspješnoga poslovanja. Riječ je o tvrtki koja zapošljava 250 pomoraca iz Korčule i okolice pa je vrlo značajna za razvoj grada i otoka Korčule, ali i zapadne morske regije Dubrovačko-neretvanske županije.

Flota broji dva frigo broda, tri broda za prijevoz rasutih tereta i jedan brod za prijevoz stoke. Sedmi brod "Lady Trump", nosivosti 24.65 tona, nedavno je prodan grčkom brodaru "Kallianis Bros Shippingu", piše Korčula News.
Prema riječima Mata Divića, jednog od direktora tvrtke, početak poslovanja bio je puno lakši jer su imali sreće krenuti s poslovanjem u vrijeme rastućeg brodarskog tržišta.
"Tržište je bilo u konjukturi i uvjeti poslovanja neusporedivi sa današnjima. Ipak, prije deset godina krenuli smo s dva broda, a danas smo narasli na 7 brodova, pa ukupna nosivost naše flote danas broji više od 117.000 tona, dok je prosječna starost brodova 9,3 godine. U godinu u koju ulazimo cilj nam je pronaći još jedan brod i uključiti ga u našu flotu. Naše je strateško opredjeljenje zadržati postojeću flotu - kazao je Divić uz dodatak da će u budućnosti posebnu pozornost usmjeriti i na tzv. frigo tržište jer je njegova budućnost vrlo neizvjesna pa je vrlo važno da se korčulanski brodar održi na njemu", za Korčula News izjavio je Divić.

Izvor: www.dubrovniknet.hr