• hr
  • en
  • de
  • it

Korčula zadovoljna ovogodišnjim Plovidbenim redom

Korčulani su zadovoljni upravo objavljenim Plovidbenim redom jer u odnosu na prošlu godinu ne gube ni jednu liniju, iako je bilo najava. To je rezultat čestih dogovora, kaže Franc Stenek, zamjenik gradonačelnika Korčule.
Tako će m/t Liburnija od 31. svibnja do 29. rujna 2013. održavati Državnu liniju Rijeka-Split-Stari Grad-Korčula-Sobra-Dubrovnik, s polaskom iz Rijeke ponedjeljkom i petkom, a iz Dubrovnika četvrtkom i nedjeljom.

Trajektna i katamaranska linija Ubli (Lastovo)-Vela Luka-Split ostaju bez promjene kao i trajekt i brodica preko Pelješkog kanala iz Korčule do Orebića, te brzobrodska linija Korčula-Prigradica-Hvar-Split koju održava Kapetan Luka iz Krilo Jesenice; on je tražio (nije prihvaćeno) da u zimskom razdoblju (osim vikenda) bude polazak iz Splita u 15 sati (do sada u 16) i to je dobitak, kaže Franc Stenek, jer sat više boravka u Splitu pomaže mnogim putnicima prema Korčuli koji dolaze iz pravca Zagreba s polaskom u 16 sati i omogućava dolaskom u Korčulu da se putnici za Pelješac mogu odmah prevesti brodicom do Orebića i dalje na trajekt Trpanj-Ploče.

Korčulani sumnjaju da će brzobrodska linija Dubrovnik-Šipanska Luka-Sobra-Polače-Korčula biti, kao i lani, jednodnevna turistička linija pa je zatražena (nije odobreno) nova državna linija Dubrovnik-Korčula-Ubli koja bi svakodnevno obavljala putovanje barem u sezoni jer bi skupa s Lastovom imali bržu vezu sa županijskim centrom u Dubrovniku. Trajektna linija Drvenik-Korčula još se ne najavljuje, kaže korčulanski dogradonačelnik, jer prošlogodišnji trajekt Moli (vlasnik LNP) s malim kapacitetom nije udovoljavao potrebama.

Izvor: www.dubrovacki.hr