• hr
  • en
  • de
  • it

Korčula domaćin dodjele oznake Hrvatski otočni proizvod

Grad Korčula će u petak i subotu biti domaćin ovogodišnje svečane dodjela oznake Hrvatski otočni proizvod koja se od 2007. godine dodjeljuje otočkim proizvodima iznimne kvalitete. Ovaj medijski vrlo popraćen događaj pridonijet će pozicioniranju Korčule kao destinacije koja je zanimljiva i izvan glavne turističke sezone, poruka je Grada Korčula, TZG Korčule i Korčulanske razvojne agencije, koji su suradnici glavnom organizatoru, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
U petak, 15.11.2013. u 11 sati će se u kongresnoj dvorani hotela Marko Polo održati konstituirajuća sjednica Otočnog vijeća, zatim u 19:00 sati, u dvorani Centra za kulturu, održat će se svečana dodjela oznake Hrvatski otočni proizvod.
U subotu, 16.11.2013. od 10:00 do 14:00 sati će predstavnici Ministarstva i ostali uzvanici posjetiti neke od proizvođača nositelja oznake HOP s otoka Korčule.
Ovaj projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda ima cilj da se identificiraju i distribuiraju kvalitetni otočni proizvodi koji će kao takvi biti prepoznati i u Hrvatskoj i izvan nje. Radi se o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Prema podacima organizatora, oznaku kvalitete HOP do sada je dobio 101 otočni proizvođač za 255 proizvoda sa 20 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Rab, Lastovo, Dugi Otok, Cres, Lošinj, Mljet, Prvić, Ugljan, Pelješac, Šolta, Žirje, Pašman, Iž i Murter). Radi se o prehrambenim, kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima koji svojim ukupnim karakteristikama mogu zadovoljiti potrebe korisnika, na primjer: vino, rakija, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, đemovi, med, odjeća.

Izvor: www.dubrovacki.hr