• hr
  • en
  • de
  • it

Koncesionar poznat koncem ožujka?

Koncesionar sportske i nautičke luke Bunarina umjesto krajem veljače, kako je najavljeno, najvjerojatnije će biti poznat do konca ožujka. Rok je produljen jer je Vlada tek 23. veljače donijela odluku o osnivanju i imenovanju stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesiju na pomorskom dobru, a koje su od važnosti za RH i za koje je davatelj Vlada.
Imenovanje stručnog tijela bio je, naime, preduvjet da se krene u odabir koncesionara. Potvrdio nam je to i stečajni upravitelj Bunarine d.o.o. Boris Debelić.
- Budući da je odluka donesena tek koncem veljače, očekujem da bi novi koncesionar trebao biti poznat već krajem ožujka, kada bi trebala biti okončana sva procedura, rekao nam je Debelić.
U međuvremenu će se, kaže, sredinom ožujka održati prva sjednica Odbora vjerovnika u kojem sjede po jedan predstavnik Vlade, Grada Pule i zaposlenik Bunarine.
Što se tiče glasina o neizdavanju računa za naplatu vezova za plovila nakon isteka koncesije ljetos, Debelić ih nije htio komentirati kazavši tek da su svi korisnici vezova upozoreni na to da, ako misle da Bunarina posluje ilegalno te da novac od vezova netko sprema u džep, pokupe svoje barke i odu drugamo.
Inače, zasad je poznato da je ponudu za koncesiju za nautički dio luke poslao Tehnomontova Marina Veruda, Uljanik marina, Sigurnost Boljun te Sunčani vez iz Rijeke. Za sportski dio luke ponuda za koncesiju stigla je samo od Radničkog sportskog društva Uljanik koji je i dosad bio na tim prostorima.

Izvor: www.glasistre.hr