• hr
  • en
  • de
  • it

Konačno dobre vijesti iz Naute Lamjane

Antarctic navigator, brod dug 121 i širok 12,5 metara koji plovi pod norveškom zastavom, jučer je u 10 sati uplovio u kaljski škver gdje je potom i usidren. Brod će u Nauta Lamjani ostati do proljeća, što radnicima ovog remontnog brodogradilišta u stečaju daje sigurnost za opstanak.

- Izuzetno smo zadovoljni što smo uspjeli dobiti ovaj posao s Norvežanima. Ugovorom smo se obvezali za pružanje usluga protupožarne zaštite, ali ćemo raditi i sve ostalo na tom brodu što bude potrebno. Ovaj posao nam jamči opstanak i buduće pozitivno poslovanje, rekao nam je stečajni upravitelj Naute Lamjane Alein Knah, dodajući kako će mjesečna zarada škvera na ovom brodu iznositi oko 15-ak tisuća eura, što uključuje ležarinu od 350 eura po danu te troškove režija i usluga koje se traže. Khan je izrazio zadovoljstvo do sada postignutim rezultatima u škveru. Kazao je kako se ekipa od 26 radnika ustabilila te odradila dobar posao pa su 2. prosinca uz plaću dobili i božićnicu i to u iznosu od dvije tisuće kuna.
- S obzirom da smo u stečaju, ne možemo dobiti neke velike poslove i uprihoditi neke velike iznose, ali držim kako možemo biti zadovoljni ostvarenim. Radnike je zato trebalo nagraditi pa su im podijeljene božićnice, a osim toga, ovaj smo tjedan imali i domjenak. Dolazi nam sezona remonta tako da smo svi optimistični, zadovoljno je izjavio Khan najavljujući kako će na Skupštini društva, najavljenoj za 17. prosinac, vjerovnicima iznijeti nacrt stečajnog plana.

Izvor: www.zadarskilist.hr