• hr
  • en
  • de
  • it

Kod Novog Vinodolskog niče nova marina Muroskva

Radovi na izgradnji nove marine u uvali Muroskva na istočnom ulazu u Novi Vinodolski, koji su započeli u proljeće ove godine, odlično napreduju i prema najavama investitora, trtke Navicon, prve bi brodice i jahte u nju ušle već sljedećega ljeta.

Tvrtka Navicon iz Novog Vinodolskog, iza koje stoji švicarska naftna kompanija Mitan Handels u vlasništvu hrvatskog poslovnog čovjeka Vanje Špiljka, u novu će marinu Muroskva uložiti više od 40 milijuna kuna. Koncesija im je odobrena u studenome prošle godine, a buduća će marina imati 170 vezova u moru za plovila do 12 metara dužine, te mnoštvo popratnih sadržaja. Dodatnih 20 milijuna kuna već je uloženo u izgradnju zatvorenog hangara površine 3.000 kvadratnih metara za suhi vez i zimovanje plovila, u koji će se moći smjestiti 120 plovila. Hangar je smješten u poslovnoj zoni na zapadnom dijelu Novog Vinodoslkog i sastavni je dio buduće marine Muroskva.

No prema najavama investitora, marina Muroskva neće stati na tome. U neposrednoj blizini hangara za suhi vez tvrtka Navicon već je rezervirala dodatnih 10.000 kvadratnih metara zemljišta u poslovnoj zoni za proširenje suhog veza. U novi bi prostor trebali biti smješteni i servis za plovila i prodajni saloni za brodove, a u planu je i otvaranje radionice za proizvodnju novih plovila. Rokovi za realizaciju ovog dijela poslovnog plana za sada nisu precizirani.

Izvor: http://www.nautica-portal.com