• hr
  • en
  • de
  • it

Kljaković Gašpić peti u Europi!

Ivan Kljaković Gašpić peti je u Europi ove sezone. Nije postolje, ali je svejedno sjajan rezultat. U finalnom plovu za odličja Ivan je bio sedmi. Europski prvak je Britanac Giles Scott.
Kao što smo jučer i najavili računica za medalju je postojala, međutim nadoknaditi 15 bodova zaostatka nije nimalo jednostavno. Ovoga puta to Ivanu Kljakoviću Gašpiću nije pošlo za rukom, međutim peto mjesto u Europi nastavak je sjajnog niza njegovih rezultata već sedam godina. Svoje prvo europsko srebro osvojio je Ivan još 2007. godine, nakon toga nanizao još jedno srebro, dva zlata, pa još jedno srebro i broncu. Šest europskih medalja čekalo je pridošlicu, no morat će još malo pričekati. S obzirom na formu koju Kljaković Gašpić pokazuje čini se da bi nova prigoda za borbu za odličja mogla doći uskoro.
- Teška regata obilježena pažljivim startevima nakon prvog dana i diskvalifkacije. Nakon toga sam imao dva malo lošija dana koja su me na koncu koštala postolja. Znam da sam konkurentan, ali na ovakvom natjecanju dva lošija dana su previše. Ipak, zadovoljan sam s prvim dijelom sezone, sad slijedi kratki odmor i nastavak prema Santanderu i Svjetskom prvenstvu i kvalifikacijama za Olimpijske igre. Moram biti zadovoljan s povratkom u svjetski vrh, ali i sretan što želim biti još bolji i što me takav stav gura prema naprijed - kazao je Ivan.
Naslov europskog prvaka uvjerljivo je osvojio Britanac Giles Scott, srebrni je Slovenac Vasilij Žbogar, bronca je pripala još jednom britanskom jedriličaru, Edwardu Wrightu.
Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 21. Milan Vujasinović, 39. Josip Olujić, 46. Tudor Bilić, 47. Nenad Bugarin, 82. Dan Lovrović.
Za mjesec dana u Splitu nova prigoda za odličja, stiže oko 350 laseraša na Europsko prvenstvo. Bit će to pravi spektakl jedrenja.

Izvor: www.hjs.hr