• hr
  • en
  • de
  • it

Kljaković Gašpić i Šitić ispali u četvrtfinalu

Hrvatski jedriličari, kormilar Ivan Kljaković Gašpić i flokist Ante Šitić završili su nastup na finalu Star Sailors League na Bahamima osvajanjem 11. mjesta, nakon što su završnog dana natjecanja ispali u četvrtfinalu.

Izborivši mjesto među 11 najboljih posada i nastup u završnog dana, hrvatska posada bila je u igri za glavnu nagradu, čak 40 tisuća dolara, ali je njihov put završio već u prvom, četvrtfinalnom plovu. Prvo mjesto i spomenutu novčanu nagradu osvojili su Amerikanci Mark Mendelblatt i Brian Fatih.
"Teško je s nekoliko odrađenih treninga u novoj klasi za mene biti 100 posto konkurentan i 'prati velike dečke' koji iza sebe imaju olimpijska i svjetska zlata. U takvom se društvu svaka pogreška plaća. Posljednjeg dana jedrenja već me uhvatio i umor, jer praktički nisam stao još od Svjteskog prvenstva u Santanderu. Nadam se da ću biti pozvan na finale i iduće sezone", izjavio je pomalo i razočarani hrvatski skiper.
Ispadanja u četvrtfinalu hrvatsku posadu je koštao kazneni okret koji su morali odraditi zbog ubacivanja ispred ostalih posada.
"Morali smo nešto pokušati učiniti. Da svi idu kao vlakić, jedan za drugim, ne bi bilo interesantno. Mi smo drugačije odlučili otići na bovu i zaradili kaznu", prokomentirao je odlučujući trenutak utrke flokist Ante Šitić.
Plasmanom u četvrtfinale hrvatski jedriličari su zaradili nagradu od 8000 dolara koju će ravnomjerno podijeliti.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr