• hr
  • en
  • de
  • it

Kiel - CRO nadomak medalja

Dva dana do kraja regate sve smo bliži novim medaljama za hrvatsko jedrenje! Šime Fantela i Igor Marenić stabilno su drugi u muškom dvojcu, dok je Tina Mihelić uvjerljivo druga u ženskom samcu.

Nakon dvije iznimno vjetrovite regate, mahom uz niske temperature i povremenu kišu u Medembliku i Weymouthu jedriličari su konačno dočekali jedan dan laganijeg vjetra i sunčano vrijeme.

Zasad u Kielu sve ide prema zacrtanom planu, nema zastoja, odjedreno je svih osam planiranih jedrenja, danas tri. Malo je onih koji tako veliki broj jedrenja mogu jedriti konstantno. Ako smo rekli da je Tina Mihelić u Laser Radialu jučer imala izvrstan dan što reći o današnjem u kojem je upisala dva druga mjesta i pobjedu u zadnjem plovu dana!
- Evo, konačno su došli malo i moji uvjeti, laganiji vjetar, tu sam uvijek jako brza i danas sam to ponovno pokazala, da me malo tko može nadmašiti u ovakvim uvjetima. No, ono što je dosadašnji dio sezone pokazao je da sam sad itekako konkurentna i po jakom vjetru, da mogu osvajati medalje i kad stalno puše jako, tako da je današnji dan samo šlag na kraju prvog dijela sezone - zadovoljna je Tina.
Prva je Amerikanka Paige Railey s 15 bodova, Tina ima 19, a ostale kormilarke su dosta iza. Bit će vrlo zanimljivo pratiti ishod sutrašnjeg dana, uoči plova za odličja koji se jedri u srijedu 22. lipnja.

Također dva druga ulaza i jedno isto tako jako dobro deseto mjesto danas za Šimu Fantelu i Igora Marenića u klasi 470. Dakle, sjajan plasman naše posade, ali nažalost i obiju grčkih posada koje Šimi i Igoru konkuriraju za ukupni poredak Svjetskog kupa. Panagiotis/Papadolupos i Mantis/Kagialis su treći i četvrti. Australci Belcher/Page su na prvom mjestu stekli prednost od 16 bodova.

U Laseru najbolji hrvatski kormilar je Aron Lolić na desetom mjestu. Milan Vujasinović je 14., a Daniel Mihelić 15. Vodi Njemac Simon Groteluschen.

Regata završava u srijedu s plovovima za odličja za najboljih deset u svakoj klasi.

Izvor: www.hjs.hr