• hr
  • en
  • de
  • it

Kerum prodao jahtu Čermaku?

Željko Kerum, gradonačelnik Splita i saborski zastupnik, nakon što je upao u financijske probleme i počeo rasprodavati vrijednu imovinu, čini se, odlučio je prodati i svoju luksuznu jahtu, piše Jutarnji list.
Iako je Kerum već nekoliko puta demantirao da će prodati 32,5 metara dugačku jahtu Maiora 33, koju je nazvao Joke po svome sinu Jošku, u petak se dogodilo nešto što bi moglo navoditi na zaključak da se splitski poteštat predomislio.

Naime, Kerum je u splitskoj ACI marini viđen s umirovljenim generalom Ivanom Čermakom , kojemu je, kako je sam rekao, iznajmio jahtu. Čermak je sa svojom posadom isplovio prema Opatiji, kako navode neki mediji, a Kerum mu je mahao s obale.
Kerum je rekao kako nije točno da je Čermaku prodao jahtu, da se ona nalazi u čarteru i da je svatko može unajmiti. Međutim, Splićani su odmah primijetili kako su s dugogodišnjeg Kerumova veza nestali privezni konopci, što se do sada pri ispovljavanjima Joke nije događalo, te da je najam privezišta vjerojatno otkazan.

Da Kerum ne govori istinu, jasno je i kada se pogledaju neke od agencija koje se bave najmom i prodajom jahti. Tako se na njihovim stranicama mogu naći i fotografije Kerumove Maiore 33, s prodajnom cijenom od 3,6 milijuna eura bez PDV-a.

Kerum je luksuznu jahtu izgrađenu u talijanskom brodogradilištu Fipa Maiora kupio 2007. za gotovo deset milijuna eura. Jahta ima četiri kabine, dostiže brzinu od 26 čvorova, i s članovima posade može primiti 13 ljudi. Tjedni najam Kerumove jahte s posadom stoji oko 100.000 eura.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr