• hr
  • en
  • de
  • it

Katamaran iz Splita za Vis svraćat će u Milnu

Milna na Braču opet će se spojiti katamaranskom linijom od kraja kolovoza, a odluku o koncesiji donijet će na sljedećoj sjednici Vlada RH. Katamaran za Milnu bit će na državnoj liniji Vis- Split, privatnog prijevoznika ‘Kapetan Luka’, potvrdio nam je Frane Lozić, načelnik Općine Milna, koji je odahnuo nakon ovakvog raspleta situacije oko prijevoza za ovo bračko mjesto.

- Zadovoljni smo što će katamaran u Milnu dolaziti na liniji iz Visa u Split, a posebno zbog toga što će sve biti financirano iz državnog proračuna. Uz to, koncesionar nije tražio veća sredstva, pa smo ovim postigli optimalni dogovor na zadovoljstvo svih - kaže Frane Lozić, načelnik Općine Milna.

Problem katamaranskog prijevoza aktualizirao se početkom sezone kad je ‘Linijska nacionalna plovidba’ tražila veću cijenu za prijevoz linije Split – Rogač - Milna koju nije mogla podmiriti Splitsko-dalmatinska županija i Općine Šolta te Milna. Tako se dogodila apsurdna situacija da su ova mjesta u srcu sezone ostala bez katamaranske veze, no zahvaljujući pomoći Vlade RH od kraja kolovoza će Milnarani i gosti opet imati katamaransku liniju.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr