• hr
  • en
  • de
  • it

Kaprije će dobiti novo trajektno pristanište

hr

Prema stanju građevinskih radova očekuje se da će trajektni pristan s manipulativnim platoom biti završen do početka mjeseca srpnja te će se time steći uvjeti za pristajanje brodova državnih brodskih linija. Pristan se gradi u sklopu projekta „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije" kojega provodi Lučka uprava Šibensko-kninske županije.
Na novoj lokaciji, 700 metara izvan središta mjesta izgrađen je trajektni pristan dug 55 m i širok 6 m. Lučko svjetlo / svjetionik je postavljen, poleri / bitve za privez brodova su ugrađene. Preostaju još manji radovi uređenja i postavljenje zaštitnih gumenih brodobrana za sigurno pristajanje. Manipulativni plato površine 2.300 m2 također se završava. Pristanišne rampe su završene, a preostaje završetak zemljanih radova manipulativnog platoa te asfaltiranje.
„Unatoč svim izazovima, a tijekom projekta ih je zaista bilo, radove na izgradnji pristana privodimo kraju. Prema danas viđenom u obilasku gradilišta očekujemo da će radovi završiti početkom srpnja. Tada ćemo zatražiti uporabnu dozvolu i po njenom izdavanju trajekt će moći početi pristajati na ovaj novi gat. Uvjerena sam da će nova lučka infrastruktura pridonijeti boljoj povezanosti Kaprija s kopnom, kao i smanjenju zagušenosti i gužve u području luke koju otvaramo mještanima i posjetiteljima." - rekla je ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop, dipl.iur.
Projekt „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije" sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda, a provodi Lučka uprava Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 24.072.345,21 HRK.
Ukupno trajanje projekta je 42 mjeseca.

Izvor: Danijela Lešo
Lučka uprava Šibensko-kninske županije
Draga 14, 22 000 Šibenik
Port Authority of Sibenik-Knin County
Draga 14, 22 000 Sibenik, Croatia
www.luskz.hr