• hr
  • en
  • de
  • it

Kad će prvi kruzeri u Gaženicu?

Turistička zajednica Zadarske županije usmjerila se na dolazak gostiju na zadarsko područje, što je rezultiralo rekordnom godinom za zadarski turizam, gdje je pobrojano 8,3 milijuna noćenja, što je 7 posto više od prošle godine, s prosjekom boravka turista od 7,3 dana, piše www.slobodnadalmacija.hr  

Najbrojniji gosti bili su Nijemci i Slovenci, a samo su Talijani u blagom padu. Udio noćenja značajno je povećan u lipnju i rujnu, čime je produžena turistička sezona. Zadarska županija na sigurnom je 4. mjestu najjačih turističkih regija u Hrvatskoj - istaknuto je, među ostalim, na Skupštini Turističke zajednice Zadarske županije na kojoj su predsjednik i direktor Stipe Zrilić i Ive Dunatov istaknuli zadovoljstvo ostvarenim rezultatima rada Turističke zajednice.

U planu rada za iduću godinu Zadarska županija nastavit će se potvrđivati kao kvalitetna turistička destinacija. Planiran je i nastavak rasta, i to za 3 posto dolazaka turista i za 5 posto, a Zrilić je najavio i izradu strategije razvoja turizma u Zadarskoj županiji. Dunatov je spomenuo i koristi zajedničkog oglašavanja te najavio pored postojećih 7 aviolinija niskotarifnih kompanija, još četiri nove linije, čime će Zadar biti povezan s čitavom Europom. U to se pored Ryanaira uključio i domaći prijevoznik Croatia Airlines.
Član Skupštine Kristijan Kapović s Vira pohvalio je turističke zajednice Obrovca i Benkovca, gdje je također ostvareno nekoliko stotina noćenja, što vidi kao početak širenja turizma korištenjem novih potencijala.

Bilo je i bisera. Jedan skupštinar, pitajući kad će u Zadar stići neki veliki kruzer, zanimao se je li luka Gaženica već gotova, dok je drugi kazao da su Zadrani najjači u državi u suradnji sa stranim medijima, te da tako treba raditi i dalje, „ali mudro šutiti". Savjetovao je Dunatova i Zrilića da samo lijepe stvari iznose medijima, dok „šporke stvari" treba - ostaviti sa strane.

Izvor: www.ezadar.hr