• hr
  • en
  • de
  • it

Judita je zadržala liniju

Nakon što je Jadrolinija od 1. srpnja ove godine postavila na brzobrodskoj liniji Korčula- Prigradica-Hvar-Split umjesto dotadašnjeg broda Krilo Jet (privatni brodar) koji je bio veći i brži, nastali su protesti korisnika Jadrolinijinog katamarana, pak je Grad Korčula nakon pokušaja blokade privatnim brodicama, upućen je zahtjev agenciji i Ministarstvu da se zamijeni spora Judita.
Problem je aktualiziran i na sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule kada je vijećnik Marko Skokandić pitao na aktualnom satu: "Što Grad može dalje učiniti?" Po njegovom navodu Jadrolinija je jedino na spomenutoj liniji smanjila naknadu 50% za razliku od ostalih linija kojima je prosječno smanjeno 25 do 30%. Postoji svojevremena odluka TZ Grada Korčule od prije par godina da se analizom utvrdi i uvede dupla linija petkom i nedjeljom kad su najveće rotacije gostiju. Zamjenik gradonačelnika Ivo Silić je napomenuo da je stigla odbijenica Jadrolinije na zahtjev Korčule za dodatnu katamaransku liniju u sezoni. Jadrolinija je postavila uvjet da se u korist ljeta Korčula mora odreći jedne zimske linije, ne razmišljajući da je zima dodatno problematična otočanima zbog vremenskih uvjeta, rekao je Silić
Tako bi umjesto 7 linija prema Splitu i obratno bila 6 dana. Odgovor uz ponuđenu soluciju s korčulanske strane je bio na bazi 365 putovanja godišnje ugovorom da se u ljetnoj sezoni postave dvije linije, a onda da se u proračunskoj godini ustanovi broj linija koje su poželjne, jer je velika i realna pretpostavka da ovaj katamaran neće moći zimi odraditi sve linije, pa ako bude tih odgođenih linija zbog vremenskih uvjeta da se pokriju s ovim ljetnim linijama stvorivši tzv. saldo nula, kaže zamjenik gradonačelnika Korčule Ivo Silić. Agencija i Jadrolinija kontra argumentum kazuju da prosvijedi Korčulana nisu opravdani, jer još ni jedan polazak u jutarnjim satima prema Splitu nije bio pun putnika. Usmeni pregovori još traju?!

Izvor: www.dubrovacki.hr