• hr
  • en
  • de
  • it

Jelačić: Polako, ali sigurno!

Dva dana do kraja Europskog prvenstva za radiom upravljane jedrilice u Cresu Zvonko Jelačić nalazi se na izvrsnom trećem mjestu. Britanac Brad Gibson i dalje je prvi.
Taman kad je trebalo Zvonko Jelačić pokazao je zašto je dosad već osvojio više medalja na natjecanjima najviše razine za radiom upravljane jedrilice. Protivnici su danas dosta griješili i otvorili Jelačiću put prema samom vrhu poretka. Naravno, naš kormilar nije sebi mogao dopustiti loše jedrenje.

- Prvi plov danas bilo je odlično, bio sam drugi i sve sam zaista odradio kako je trebalo. U drugom nije bilo toliko savršeno, ali ipak šesto mjesto u cilju bilo je dosta bolje od konkurencije koja nije briljirala. Koja je taktika za iduća dva dana? Polako, ali sigurno! - kratko je komentirao i nasmijao se Jelačić.
Nakon 11 jedrenja Britanac Brad Gibson zadržao je prvo mjesto, iako danas nikako nije bio njegov dan, bolje od sredine flote nikako mu danas nije išlo. Drugi je također Britanac Graham Elliot. Jelačić zaostaje šest bodova za drugim mjestom, odnosno ima šest bodova prednosti ispred četvrtoplasiranog Francuza Alexisa Carrea. Marko Matić je peti, također još uvijek ima izgleda ubaciti se u borbu za medalje. Izvrstan zadnji plov dana imao je Mario Škrlj, kojem je pobjeda u tom plovu donijela napredak na 8. mjesto poretka EP-a.

Plasman ostalih hrvatskih predstavnika: 10. Robert Matulja, 13. Mirko Ukas, 15. Ante Kovačević, 28. Boris Bakotić, 33. Vedran Vesanović, 38. Tonči Stipanović, 45. Jasmin Jaklin, 53. Denis Vukas, 59. Paolo Mavričić.
Ulazimo u zadnja dva dana natjecanja na Cresu. Vjetar je danas bio vrlo slab, tako da su zapravo odjedrena samo dva puna plova, a prognoza je slična i za petak i subotu. To znači da je svaki plov iznimno važan i da mjesta za greške nema. S obzirom da su se favoriti za odličja sad već definitivno izdvojili za očekivati je da ćemo sutra i prekosutra gledati vrlo zanimljivo taktičko nadmudrivanje.
- Dobro je da nas je puno u prvoj jakosnoj skupini, tako da konkurencija ne može napasti Zvonka i Marka. Sam u prvoj skupini ne možeš nikako preživjeti, ali s obzirom da smo mi kao team zaista jaki drugi se neće usuditi na neke nepoštene igre i jedrit će korektno - kaže sa smiješkom Mirko Ukas.

Izvor: www.hjs.hr