• hr
  • en
  • de
  • it

Jelačić danas jedri za medalju na EP IOM

Zvonko Jelačić nalazi se na drugom mjestuEuropskog prvenstva za radiom upravljane jedrilice na Cresu! Danas se dijele medalje. Britanac Brad Gibson nadomak je osvajanja naslova prvaka, no još ima prostora za prevrat.

Dan velikih kušnji danas na Cresu na Europskom prvenstvu za radiom upravljane jedrilice. Peti dan natjecanja bio je pun stanki i čekanja. Vjetar je bio slabašan, promijenjiv. I prošlih dana bilo je izazovno za jedriti, međutim danas je valjalo sačuvati živce. Samo jedan plov je odjedren i svaka greška se iznimno skupo plaćala. Iskusio je to primjerice Britanac Graham Elliot, koji je ušao među posljednjima u cilj, i izgubio drugo mjesto ukupnog poretka koje je držao solidan dio prvenstva. No, Zvonko Jelačić bio je smiren i koncentriran, ušao je drugi u cilj i za jedan bod preskočio Elliota, te je tako nakon 12 jedrenja sjajan drugi, iza Britanca Brada Gibsona. - U dobroj sam poziciji. Nemam nikakvih većih grešaka zasad, sutra i ako mi se dogodi neki lošiji plov opet imam prostora za igru. Dosta toga je još otvoreno, trebam ostati koncentriran. Nema nervoze! - kaže Jelačić.

Brad Gibson je nakon nešto slabijeg nastupa upisao još jednu pobjedu, ima 15 bodova prednosti ispred Jelačića, što nije nedostižno.

Jučer su svi hrvatski predstavnici na prvenstvu imali dobar dan, gotovo svi su napredovali u poretku. Osim Jelačića teško se više itko može umiješati među medalje, međutim lijepo je vidjeti čak četvoricu hrvatskih kormilara u prvih osam. Na petom mjestu je Marko Matić, šesti je Mario Škrlj, osmi Robert Matulja, a nadomak najboljih deset u Europi je i Mirko Ukas, trenutačno 12. U prvu jakosnu skupinu ušao je za 13. plov i Tonči Stipanović, dok je mladi junior Paolo Mavričić, najmlađi sudionik prvenstva, stigao do druge jakosne skupine, što je vrlo lijep uspjeh.

Europsko prvenstvo za radiom upravljane jedrilice sutra završava. Proglašenje najboljih zakazano je za 19 sati u hotelu Kimen, koji je i domaćin regate.

Izvor: www.hjs.hr