• hr
  • en
  • de
  • it

Jedriličarski Memorijal Zlatan Pečenković

UNATOČ KIŠI USPJEŠNO ORGANIZIRANA REGATA
U subotu i nedjelju jedriličarski klub Vega bio je organizator 9. Memorijala Zlatan Pečenković, međunarodne regate na kojoj je jedrilo 111 jedriličara iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske, od toga 100 u klasi Optimist i 11 u klasi laser 4,7.
Održano je 5 jedrenja za obje klase. U subotu se jedrilo po jugu jačine 3 beauforta dok je u nedjelju puhala bura od 4 beauforta. Iako je ovo u okvirima Hrvatske jedna od brojnijih regata, za JK Vegu ovo je samo mlađi brat velike međunarodne regate Sveti Nikola na kojoj se natječe preko 400 jedriličara iz 10-ak zemalja. Regata je odlična kao uvod u novu sezonu nakon zimske stanke koja je trajala 2 mjeseca. Od ožujka kreću kriterijske regate za klasu optimist koje će biti izborne za sastav reprezentacije Hrvatske 2015. za Europsko prvenstvo koje će se održati u Engleskoj i Svjetsko prvenstvo u Poljskoj. Rezultati 9. Memorijala Zlatan Pečenković Laser 4,7 ukupno:
1. Martin Verbanac (Uljanik Plovidba), 2. Nika Juraga (Vega ), 3. Ivo Ramić (Vega).Laser 4,7 djevojke:
1.Nika Juraga (Vega), 2. Nora Glušić (Vega), 3. Lucija Juraga (Vega)Optimist ukupno:
1. Tin Gmitrović (Clivo), 2. Matej Planincic (Pirat), 3. Janez Zakubovec (Jadro) Optimist djevojčice
1. Sara Muješić (Vega), 2. Anna Pagnini, 3. Luisa Benco (obje Adriaco)U konkurenciji do 12 godina najbolji su bili Martin Fras iz Izole i Aurora Palko iz Vege, Jedriličarski savez Istarske županije nagradio je i najbolje jedriličare u kategoriji MINI CUP ISTRE u kojoj se natječu jedriličari koji su 31.12.2014. bili plasirani na kriterijskoj ljestvici iza 100. mjesta.Dječaci:
1. Jan Hušak (Vega), 2. Antonio Šumberac (Kvarner), 3. Juraj Unukić (Uljanik Plovidba) Djevojčice:
1.Karla Golja (Uljanik Plovidba), 2. Aurora Palko (Vega), 3. Nora Šijan (Clivo). Ovo je ujedno bila i prva regata za najmlađe jedriličare JK Vege: Emu Jelenković, Leu Rakovac, Paolu Čelić, Anu Vitasović, Tedia Leornadellia, Luku Hušaka i Vedrana Čelića. U nedjelju u 15 sati održala se podjela nagrada najuspješnijim jedriličarima, a predsjednik organizacijskog odbora Vladimir Barbić pozvao je sve jedriličare i trenere na Prvenstvo Hrvatske do 12 godina 4.-6.9.2015.
Posljednje Prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist održano u Puli bilo je još davne 1995. kada je organizator bio također JK Vega. (REX/SAFET OMEROVIĆ BASSO)

Izvor: www.regionalexpress.hr