• hr
  • en
  • de
  • it

Jedriličarski klub Zenta: Nećemo se predati zbog tuđih interesa

Zanimljivo okupljanja bilo je jučer u 17.30 na Zenti kod kontejnera gdje je smješten jedriličarski klub Zenta. Dramatičan apel "Spriječimo gašenje jedriličarskog kluba" poslan je medijima i već nekoliko dana kruži internetskim medijima. Zbog čega bi netko želio ugasiti ovaj klub?
Kod hangara veselo druženje, dječaci i djevojčice u "šešulama" ispred pontona jedre, roditelji se sklonili od sunca ispod tendi. Slika koja vrlo malo pokazuje stanje s dramatično poslanog plakata. Što je u pitanju?
- Okupili smo se ovdje jer je konačno vrijeme da se izađe u javnost sa svim problemima koje imamo u Pomorskom športskom društvu Zenta - kaže predsjednik jedriličarskog kluba dr. Zdravko Roje ugledni plastični kirurg i nastavlja:
- Tu sam od početka rada jedriličarskog kluba i ne mogu trpjeti ovo stanje i nepravdu koja se događa mom klubu. Ali isto tako poručujem da se nemamo namjeru predati zbog nečijih tuđih interesa. Imamo pedesetak mladih, profesionalnog trenera, sportski pogon koji rad, ali zbog sustavnog kočenja iz PŠD ugrožen nam je opstanak.
Dakle, svaka priča ima i svoju pozadinu, ovdje se naravno radi i o atraktivnom pomorskom dobru za koje koncesija ističe u travnju iduće godine.
Netko je shvatio koja je ovo vrijednost i zbog toga krenuo u istjerivanje jedriličarskog kluba koji je sastavni dio PĐŠD zajedno s ronilačkim klubom i sportskim ribolovcima. Želi se ukinuti sportska komponenta društva koje ima veliku tradiciju i rezultate. Dio Uprave društva zajedno s preostale dvije sastavnice rade veliku štetu i to više nećemo trpjeti. Borit ćemo se svim pravnim sredstvima kako bismo spriječili tu koruptiranost, poslali smo dopise svim relevantnim čimbenicima da se stane na kraj toj prljavoj raboti - rezolutan je predsjednik jedriličara dr. Roje.
Sjećamo se puno boljih vremena ovog kluba, kada se na istom mjestu slavilo jer je najpoznatiji jedriličar Ivan Kljaković Gašpić osvajao europske i svjetske medalje.
Vidite apsurd rada tih ljudi; Kljaković-Gašpić je otišao u Labuda jer mu nisu isplaćivali stipendiju i to u godini kada su duplo više platiti poreza na dobit - kaže dr. Roje.
Jaz je očioi predubok i problemi preveliki pa bi bilo zanimljivo čuti što radi Nadzorni odbor društva koji bi po nekom defaultu morao spriječiti bilo kakvu samovolju i nepravilnosti.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr