• hr
  • en
  • de
  • it

Jedriličari se privremeno sele u Minersku

Jedriličarski klub "Val" privremeno se seli u nekadašnji vojni hangar u uvali Minerska, na područje popularne šibenske šetnice u Kanalu sv. Ante. U dogovoru s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim područjima i drugim zaštićenim vrijednostima Šibensko - kninske županije, volonteri Vala taj će hangar, uz najnužnije popravke, koristiti kao spremište za jedrilice i društveno sastajalište dok ne završi rekonstrukcija trošne barake u Docu, kojoj prijeti urušavanje i već odavno ne udovoljava potrebama ovog dinamičnog kluba.
Rekonstrukcija tog montažnog, neuglednog zdanja, postavljenog ‘kao privremeno rješenje' za prostor šibenskim jedriličarima još prije 60 godina počet će vrlo skoro: čeka se na građevinsku dozvolu, a financijska konstrukcija zaključena je s 200 tisuća kuna iz proračuna Grada Šibenika i 600 tisuća prikupljenih od stalnih donatora i prilozima članova kluba, kako govori dr. Marin Paić, predsjednik JD "Val".
- U ovoj baraci odgojene su brojne generacije šibenskih mladih jedriličara i svim članovima je prirasla srcu, no stiglo je vrijeme da se završi ovo poglavlje u povijesti kluba! Već godinama je ta baraka u vrlo lošem stanju i pitanje je trenutka kada će se početi urušavati i nekoga ozlijediti. Sada smo napokon smogli snage da uz pomoć iskrenih prijatelja našeg kluba i gradske uprave rekonstruiramo ovaj naš objekt - naglašava Paić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr