• hr
  • en
  • de
  • it

Jedriličari najbolji sportaši u Zadru

Potpuna dominacija jedriličara ove godine u izboru sportaša godine Zadarskog lista, koji jedini u Zadru već tradicionalno održava ovu manifestaciju. Četvrtu godinu zaredom Šime Fantela i Igor Marenić najbolja su momčad Zadra, drugo mjesto pripalo je Pavlu Kostovu i Petru Cupaću, dok su Enia Ninčević i Romana Župan slavile u konkurenciji ekipa. Svečana dodjela održana je danas u prostorijama Sportskog centra Višnjik, a evo što su naši sjajni jedriličari kazali:
Šime Fantela: Mislim da možemo biti zadovoljni godinom, iako bi bilo lijepo da smo osvojili medalju na Olimpijskim igrama. Ali to je sport i tako smo to prihvatili. Loše je krenulo s onom diskvalifikacijom, no borili smo se do kraja i malo nam je nedostajalo za medalju. OI su kruna četverogodišnjeg ciklusa. Do tada smo sve odradili odlično i ne možemo suditi na osnovu te jedne regate. Ocijenio bih ga sa minus pet.
Igor Marenić: Malo nam je krivo zbog plasmana na Olimpijskim igrama, jer naši rezultati pokazuju da znamo i možemo bolje. Ali na Igrama je od početka nekako sve krenulo nizbrdo, tako da je na kraju šesto mjesto dobar rezultat. Naravno, uvijek ostaje mali žal što nije bilo i bolje.
Enia Ninčević i Romana Župan: Ova nagrada zaista nam puno znači. Pogotovo zato jer nam je prošla sezona bila zaista burna s mnogo izazova, s mnogo priprema, natjecanja. Nismo se toliko dobro mogle spremiti za Olimpijske igre, jer smo se tek kvalificirale u petom mjesecu, ali smo u Londonu odjedrile zaista dobro i pokazali smo se kao jedna dobra posada. Šteta što smo na kraju malo posustale, ali sve u svemu nemamo razloga biti nezadovoljne. Sada krećemo u novi ciklus za Rio, a prva postaja i vjerojatno najvažnija u 2013. su Mediteranske igre. Mi na tom natjecanju želimo medalju i za nju se pripremamo.
Pavle Kostov i Petar Cupać: Drago nam je što smo i ove godine u užem izboru, što je još jedna potvrda našeg dobrog rada. Drago nam je i što su novinari to prepoznali i trudit ćemo se da sljedeće godine budu još bolji. Iskreno, očekivali smo malo više od prošle sezone. Četvrto mjesto na Europskom prvenstvu je malo uljepšalo sezonu, koja nije bila onakva kakvu smo priželjkivali. No, to je sport. Uzeli smo mali odmor i idemo dalje. Plan nam je uvijek biti među prvih deset.

Izvor: www.zadarskilist.hr