• hr
  • en
  • de
  • it

Je li s razvojem turizma zapelo?

Ako ustvrdimo da turizam u Zadarskoj županiji stagnira, onima koji ga vode i osmišljavaju odmah se digne kosa na glavi. Opravdanje za tu tvrdnju čitamo među redovima priopćenja ministarstva turizma, nakon povratka s najvećeg turističkog sajma u Londonu, piše Radio Zadar
Njemačka turistička kompanija TUI najavila je povećanje putnika u idućoj godini za 150 posto, ali su otvoreno izjavili kako će destinacije u fokusu biti Dubrovnik i Split, Istra i Kvarner. Iako je upravo u Zadru, TUI krajem lipnja, predstavio katalog za zimsku sezonu, sada je jasno da se taj njemački turoperator ipak odlučio za druge hrvatske destinacije.
Na sajmu u Londonu održan je i samit na temu „Mega eventi i turizam". Zadarska regija nije imala svoga jokera u rukavu, a ministar Lorencin predstavio je top manifestacije koje su se tijekom ove godine održavale u Hrvatskoj, kao što su Red Bull Air Race, Ultra Europe Music Festival, Croatia Harley Days, Riječki karneval i Špancirfest.
Ministarstvo turizma također je prenijelo hrvatskoj javnosti kako su britanski partneri pokazali zanimanje za projekt HRVATSKA 365, koji se odnosi na cjelogodišnju sezonu, a za to treba razvijati famozne PPS klubove koji se odnose na POST I PREDSEZONU. Kako znamo grad Zadar je u klubu sa Starigradom Zatonom i Ninom. Što je učinjeno od kolovoza kada je PPS klub osnovan, pokušali smo doznati. Ne možemo reći ništa? Nekoliko prezentacija naše turističke zajednice u skandinavskim zemljama. Ugostili smo i dvije studijske grupe - inozemne novinare i agente, a koliko ih je dojmila turistička ponuda u Zadru i okolici tek će se vidjeti.

Izvor: www.ezadar.hr