• hr
  • en
  • de
  • it

Ipak više novaca za Ultru

Najvažnija tema radnog sastanka gradonačelnika Splita Ive Baldasara sa ministrom turizma Darkom Lorencinom u četvrtak u Splitu bila je „Ultra Europe" i njezina organizacija ove i idućih godina u Splitu.
Naime, nedvojbeno je da je ta manifestacija od posebnog značaja za turističku promociju Splita i Hrvatske, pa je Grad Split našao način da izravno financijski i neizravno kroz niz drugih usluga, pomogne organizatorima da „Ultra" ostane u gradu pod Marjanom, kazao je Baldasar novinarima nakon sastanka.
O kolikim sredstvima potpore manifestraciji se radi, nije bio precizan ni ministar Lorencin, ali kada se zna da je lanjske godine ta manifestacija pomognuta iz Ministarstva turizma sa 600 tisuća kuna, a ove godine je najavljena izdašnija potpora, za pretpostaviti je kako se radi o milijunskom iznosu.
- Radi se o mega-manifestaciji za Split, županiju i Hrvatsku i ona ima iznimno pozitivan utjecaj na promidžbu i stvaranje novog identititeta naše turističke usluge. U tijeku su natječaji za potpore tako velikim mnanifestacijama pa ćemo o konkretnom iznosu tek odlučiti. Namjera nam je prije svega sjesti sa organizatorima i dogovoriti nekakav zajednički plan za iduće dvije godine, na koji način ići u promociju i kako najbolje iskoristiti mogućnosti koje nam ta manifestacija daje za promidžbu naše zemlje - kazao je Lorencin.
Ministar Lorencin informiran je i o razvojnim planovima u turizmu grada Splita, novim gradnjama hotela, hostela i sve većem broju apartmana za iznajmljivanje.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr