• hr
  • en
  • de
  • it

Intervju: Zoran Ušurić, voditelj zagrebačkog sajma nautike



U očekivanju 23. po redu Međunarodnog sajma nautike u Zagrebu, predstavljamo najavni intervju s voditeljem sajma Nautika, gospodinom Zoranom Ušurićem.

Gospodine Ušuriću, možete li nam predstaviti ovogodišnje izdanje Međunarodnog sajma nautike u Zagrebu?

23. Zagrebački sajam nautike održati će se u 4 paviljona koji će biti u potpunosti ispunjeni tako da očekujemo još veći i sadržajniji sajam nego prošle godine.

Kako ste zadovoljni s odazivom izlagača?

Odaziv izlagača je vrlo dobar, posebno među domaćim brodograditeljima, a i ponuda vanbrodskih motora biti će najbolja do sada. Posjetitelje očekuju i mnogobrojne atrakcije, svatko tko želi moći će zaroniti u bazen pod stručnim nadzorom profesionalnih ronilaca.

Na koju se adresu mogu javiti potencijalni izlagači?

Izlagači se mogu javiti na tel. 6503 582 ili e-mail zusuric@zv.hr

Koliko je posjetitelja posjetilo sajam 2013. godine? Kojoj se brojci nadate ove godine?

Prošle godine sajam je posjetilo više od 15.000 posjetitelja, nadamo se da će ih ove godine biti više od 17.000.

Jeste li ikada razmišljali o promjeni termina sajma, da se održava primjerice u ožujku, vikend nakon austrijskog sajma nautike u Tullnu?

Sajam se tradicionalno održava krajem veljače što odgovara gotovo svim izlagačima tako da ne razmišljamo o promjeni termina sajma.

Kakvim „vidite" Zagrebački sajam nautike u nekoliko budućih godina? Razmišljate li o partnerskom povezivanju s nekim od srodnih inozemnih sajmova?

Obzirom da će nakon višegodišnjeg pada broja izlagača i izložbenog prostora ovogodišnji sajam biti bolji od prošlogodišnjeg izdanja, vjerujemo da dolaze bolja vremena za nautiku pa tako i za zagrebački nautički sajam. Vjerojatno će na ovogodišnjem sajmu biti dogovorena i partnerska suradnja s jednim zanimljivim nautičkim sajmom u okruženju.

Zahvaljujem Vam na odgovorima i želim Vam uspjeh na sajmu.