• hr
  • en
  • de
  • it

I ovog ljeta katamaranom od Pule do Zadra

Vijest koja će sigurno razveseliti mnoge Puljane i dakako liburnijske bodule je ta da će se i ove godine moći brodom iz Pule skoro svakodnevno ploviti do Unija, Malog Lošinja, Ilovika, Silbe i Zadra te natrag. Naime, državna Agencija za obalni linijski pomorski promet raspisala je natječaj za davanje koncesije brodaru za održavanje brzobrodske linije Pula - Zadar.
- Natječaj za tu liniju je u tijeku te se nadamo da će se tijekom ovog mjeseca uspješno okončati odabir brodara koji će održavati liniju. Očekivano, održavanje linije se odnosi na razdoblje od 1. lipnja do 30. rujna ove godine. O ishodu natječaja javnost će biti upoznata putem naše web-stranice, poručili su iz AZOLPP-a.
Brzobrodsku katamaransku liniju iz Pule za Zadar već osam godina održava brod Bišovo kompanije Linijska nacionalna plovidba (LNP) iz Splita koja je taj posao dobila na javnom natječaju. Bišovo je tako zamijenilo staru i proslavljenu Marinu, trajekt Jadrolinije koji je desetljećima, uglavnom ljeti, Pulu povezivao s liburnijskim otocima i Zadrom.
Unatoč prošlogodišnjima najavama i spekulacijama o tome da će se ova linija ukinuti jer je nerentabilna, najvažnije od svega je to što će Istra i dalje biti povezana s Dalmacijom i otocima.

Izvor: www.glasistre.hr