• hr
  • en
  • de
  • it

Hrabra Katarina spasila vozača iz tonućeg automobila

Katarina Prungl, 31-godišnja konobarica s Jadrolinijina trajekta Petar Hektorović, koja je sinoć u splitskoj gradskoj luci spasila 63-godišnjeg vozača iz tonućeg automobila, postala je prava hrvatska heroina.

Sinoć je krenula do dućana, no kada joj se Audi pred očima survao u more, nije nimalo dvojila što treba napraviti. Skočila je u hladno more i iz automobila izvukla vozača koji nije mogao otvoriti vrata. Situacija je bila krajnje dramatična, a sve je sinoć Indexu Katarina ispripovijedala iz prve ruke.
"Bilo je kao u nekom horor filmu. Žena u autu vrišti, a čovjek lupa po staklu. Bio je u bezizlaznoj situaciji. Izvukla sam ga vani, bio je u stanju teškog šoka. Nije uopće znao gdje je", ispričala nam je hrabra Katarina, Vukovarka koja se zaljubila u more i plovi već deset godina te završava Pomorski fakultet u Splitu.

Nakon što je spasila vozača, vratila se na svoj trajekt i zaplovila put Visa, gdje je i prenoćila. Jutros je ponovno u Splitu i nema nikakve sumnje da će svi htjeti vidjeti i čuti hrabru djevojku koja je spasila čovjeka iz zagrljaja smrti.

Izvor: www.index.hr