• hr
  • en
  • de
  • it

HOO nagradio Fantelu i Marenića

Ana Zaninović, aktualna svjetska prvakinja u taekwondou, je najbolja hrvatska sportašica u 2011. godini u izboru Hrvatskoga olimpijskog odbora. Ovo je veliko iznenađenje jer se očekivalo da dominacija Blanke Vlašić u izboru "krovne organizacije hrvatskog sporta", potraje i petu godinu zaredom.
U izboru za sportaša 2011. je očekivano slavio Ivica Kostelić, kojem je to treća titula. Najbolja ženska ekipa je streljačka reprezentacija u sastavu: Suzana Cimbal Špirelja, Snježana Pejčić, Sandra Vitez, koje su na EP-u osvojile srebrnu medalju u gađanju zračnom puškom s 10 metara. U kategoriji muške momčadi, vaterpolo reprezentacija je drugu godinu zaredom izborila naslov. 2010. to su zaslužili trijumfom na EP, a 2011. svjetskom broncom.

Jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić su europskim zlatom i svjetskom broncom došli do priznanja za najbolji sportski par, štafetu ili posadu.
Taekwondo se ugurao i u još jednu, unaprijed "rezerviranu" kategoriju; onu za najboljeg trenera. Ante Kostelić će morati podijeliti nagradu sa Tonijem Tomasom. Ono što je Gips napravio s kćerkom i sinom, on je uspio sa sestrama Zaninnović.

Blanka Vlašić će se ipak utješiti nagradom za najvećeg promicatelja Hrvatske u svijetu, koju je dobila četvrtu godinu zaredom.
Trofej Matija Ljubek pripao podijelili su Kruno Sabolić, Mirko Jozić, Duško Antunović, AK Zadar i RK Zamet.

Izvor: www.ezadar.hr