• hr
  • en
  • de
  • it

HJS - 2012. svjetsko prvenstvo RC44 u Rovinju

Šesta sjednica Izvršnog odbora HJS-a održana je 14.1.2012. u Kostreni. Sjednici su prisustvovali Marijan Hanžeković predsjednik, Heri Bezić, Stijepo Butijer, Boris Kero dopredsjednik, Dean Pavlak dopredsjednik, Ivo Jaić tajnik, Marko Mišura sportski direktor i djelom sjednice Dražen Zdelarec član VZS-a.
Nakon utvrđivanja kvoruma sjednicu je otvorio i vodio Predsjednik IO HJS-a Marijan Hanžeković. Sjednica je održana u dva dijela, prije i nakon Skupštine, kada je Izvršni odbor uskladio odluke sa odlukama Skupštine kod točke 5. Pravilnik VZN-a - Izborne regate, jer je Skupština odbacila (skinula sa dnevnog reda) dokument VZN-a Pravilnik o sustavu natjecanja čiji je sastavni dio Pravilnik o izbornim regatama. Donosimo najvažnije zaključke sa sjednice prije objavljivanja samog zapisnika sa sjednice u rubrici za članstvo:

Zapisnik porezne uprave i prigovor HJS-a
Porezna uprava je od travnja do prosinca 2011. godine nadzirala poslovanje HJS-a i to za period od 1.1.2007. godine. HJS je uložio prigovor na nalaz Porezne uprave o neobračunavanju PDV na stavke prihoda HJS-a, a odnosi se uglavnom na pojedinačne članarine.
Molbe za pokrićem troškova natjecanja:
U skladu sa ranijim odlukama Izvršnog odbora, Izvršni odbor zauzima stav da će se uzimati u razmatranje refundacija troškova natjecanja u klasama iz plana i programa HJS-a, a kada natjecanja nisu bila u programu financiranja HJS-a, samo u slučaju osvajanja medalje na svjetskom i europskom prvenstvu.

VZN za nastup reprezentacije na SP Optimist

Obzirom na niz događaja prethodnih godina i raznih prijedloga izmjena kriterija u ovoj klasi, te izostanku rezultata unatrag nekoliko godina, Izvršni odbor želi promijeniti automatizam kojim su se do sada trošila sredstva u klasi Optimist. Za 2011. godinu odobrena su određena sredstva te se za sada ne odobravaju dodatna sredstva. Klasa Optimist je temeljna klasa razvoja sportskog jedrenja u Hrvatskoj i kao takva zavrjeđuje pažnju da se preispitaju kriteriji i sustav financiranja ove klase. Izvršni odbor obavezuje predsjednika VZN-a Vladimira Barbića, sportskog direktora Marka Mišuru, tajnika klase Optimist Nevia Prtenjaču, da u roku do 15. veljače održe sastanak - okrugli stol na ovu temu i iznesu mišljenja i prijedloge. Ispred IO zadužuje se Dean Pavlak.

Stručna tijela HJS-a

Prihvaća se jednoglasno ostavka člana VZS-a Mira Bjelajca i usvaja se prijedlog Deana Pavlaka da dodatno razgovara sa Marinom Milardovićem oko angažmana u VZN-u.

Pravilnik VZN-a - Izborne regate

Nakon odbacivanja prijedloga Pravilnika sustava natjecanja sa dnevnog reda sjednice Skupštine Izvršni odbor ne može usvojiti Pravilnik o izbornim regatama koji je sastavni dio Pravilnika sustava natjecanja. Prije konačne odluke Izvršni odbor je donio odluku sukladno Zakonu o sportu o usvajanju većeg dijela pravilnika sa primjenom od 1.1.2013. godine, koji nakon odluke Skupštine povlači. Obzirom na nastalu situaciju kriteriji ostaju isti kao i za 2011. godinu sa potrebnim usklađivanjem.
Plan rada tehničkog delegata - kontrolora na regatama
Usvaja se plan rada Dražena Zdelareca koji će se usklađivati tijekom godine po potrebi.

YC Kornati - dopis u vezi dugovanja kluba za startninu.
Izvršni odbor ne prihvaća navode iz dopisa YC Kornati, te će se i dalje primjenjivati dugogodišnja uobičajena praksa o neodobravanju regata za klubove koji ne podmiruju dugovanja.

Adris RC44 Cup 2012
Potpisan je ugovor sa klasom RC44 o organizaciji ADRIS RC44 CUP 2012. godine. Regata u Rovinju biti će završetak ciklusa RC44 toura i ujedno je i Svjetsko prvenstvo za 2012. godinu. Organizacijski odbor ostaje kao prošle godine. Predsjednik organizacijskog odbora Marijan Hanžeković, Upravitelj projekta Ivo Jaić, Tehnički upravitelj Marko Mišura, Press mediji PR Zrinka Grancarić.

Nastup i pripreme na OI 2012.
Potpisuje se šestomjesečni ugovor sa lokalnim klubom u Weymouthu radi korištenja prostora za potrebe treninga reprezentacije u vrijednosti od 11.700,00 GBP. Dodatni smještaj za potrebe reprezentacije prije samog otvaranja olimpijskog sela i za vrijeme trajanja olimpijske regate za pridružene članova tima, vodstvo HJS-a i osobe od značaja za HJS u iznosu od 13.159,00 GBP. Navedena sredstva su dodatna i ne terete programe jedriličara.

Državno prvenstvo za olimpijske klase 2012. - SOSW
Ukoliko HJS ostvari najavljena sponzorska namjenska sredstva po ovom natjecanju, odobriti će se pokriće troškova iz tih sredstava u iznosu do 50.000,00 kn za pokrivanje troškova regate.
Djelatnici HJS-a Marko Mišura i Zrinka Grancarić obvezuju se na učešće na DP - SOSW. HJS daje podršku JK Labud i klubovima splitske regije za uvrštenje ove regate u ciklus regata EUROSAF - Eurolymp Sailing League.

Izvor: www.hjs.hr