• hr
  • en
  • de
  • it

Hippocampusu pripala sredstva EU projekata

Udruga za zaštitu okoliša Hippocampus iz Biograda na moru u suradnji s partnerom Mladinskim centrom Litija iz Slovenije započela je s provedbu projekata pod nazivom "Upoznajmo srce Jadrana" i "Čistimo zajedno II".
Suradnju mladih i razmjene iskustava između Hrvatske i Slovenije na temu ekologije prepoznala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije koja im je odobrila sufinanciranje u iznosu od 115.000 kuna.
Projekt "Upoznajmo srce Jadrana" provodi se u obliku razmjene mladih koji će pohađati radionice, posjetiti Park prirode Vransko jezero i Ornitološki rezervat, upoznati se s prirodnim vrijednostima obližnjih otoka i Parka prirode "Telašćica", te izraditi edukativno-promotivne brošure, a projekt traje od početka svibnja do kraja listopada ove godine.
U sklopu projekta "Čistimo zajedno II" bit će organizirana akcija čišćenja podmorja i obale na području Biograda na moru, potom izložba fotografija o ljepotama jadranskog podmorja, te edukativni zaron za mlade ronioce. Prvi posjet partnera iz Mladinskog centra Litija iz Slovenije predviđen je od 3. do 5. kolovoza u vrijeme održavanja "Biogradske noći".

Izvor: www.slobodnadalmcaija.hr