• hr
  • en
  • de
  • it

Hanžeković: Za olimpijsku medalju potrebna je i sreća

U prostorijama JK Labud u Splitu danas su dodijeljena priznanja najuspješnijim jedriličarima i trenerima u 2011. godini. Na prigodnoj svečanosti ujedno je službeno otvoreno Prvenstvo Hrvatske za olimpijske klase koje se jedri ovoga tjedna u sklopu Split Olympic Sailing Weeka.

Nova sezona počinje! JK Labud i JK Mornar polako se pune jedrilicama iz brojnih europskih zemalja, danas su službene prijave, sutra je prvi dan jedrenja na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase i Split Olympic Sailing Weeku. Prema još uvijek neslužbenim podacima u splitskom će se akvatoriju idućih dana nadmetati oko 160 jedriličara iz 19 zemelja, što je novi rekord SOSW. Konačna startna lista znat će se danas ujutro.
Uvod u regatu bila je današnja svečana dodjela godišnjih priznanja Hrvatskog jedriličarskog saveza najuspješnijim jedriličarima i trenerima u prošloj godini. A niska rezultata postignuta prošle godine zaista je impresivna i činjenica da hrvatsko jedrenje slaže rekorde treću godinu zaredom daje nade da bismo razloga za veselje mogli imati i u ovoj, olimpijskoj, godini. Na to se osvrnuo i predsjednik Hrvatskog jedriličarskog saveza Marijan Hanžeković.
- Svi očekujemo prvu medalju na Olimpijskim igrama. Vjerujem da u četiri discipline imamo šansu doći do tog dugo priželjkivanog odličja. Sve smo podredili tome da naši olimpijci imaju najbolje uvjete, i savez mora osigurati sve što je potrebno da bi oni mogli ostvariti vrhunske rezultate. Uz pripreme i znanja također i sreća je jako važna, nema velikih uspjeha bez sreće, nadam se da će nas sreća pomilovati na Olimpijskim igrama - kazao je prvi čovjek HJS-a.

Na listi dobitnika godišnjih priznanja za 2011. je 12 jedriličara i 8 trenera:

Šime Fantela i Igor Marenić (olimpijski dvojac), trener Edo Fantela - europski prvaci, svjetska bronca, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Tonči Stipanović (olimpijski samac), trener Jozo Jakelić - europski prvak, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Ivan Kljaković Gašpić (olimpijski teški samac), trener Marin Siriščević - europski viceprvak, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Tina Mihelić (olimpijski samac), trener Tonči Antunović - europska vicerpvakinja, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Pavle Kostov i Petar Cupać (olimpijski skiff), trener Robert Sandalić - ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Luka Mratović (olimpijska daska) - ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Milan Vujasinović (olimpijski samac), trener Vedran Mandić - 4. mjesto na Europskom prvenstvu
Marin Mišura (olimpijski teški samac), trener Joško Lalić - 6. mjesto na svjetskoj ljestvici
Daniel Mihelić (olimpijski samac), trener Minski Fabris - 1. mjesto na Univerzijadi
Josip Olujić (olimpijski teški samac) - 1. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu

Prvi start Otvorenog Prvenstva Hrvatske za olimpijske klase i SOSW-a predviđen je danas u 13 sati. Prognostičari najavljuju mirno jutro, te poslijepodne tramontanu. U zanimljivoj međunarodnoj konkurenciji s ponosom ćemo gledati moćnu hrvatsku olimpijsku reprezentaciju koja u domaćim vodama otvara olimpijsku godinu.

Izvor: www.hjs.hr