• hr
  • en
  • de
  • it

Gužva za koncesiju Marine Zadar

Iako se s nestrpljenjem čekalo jučerašnje otvaranje ponuda u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture pristiglih na natječaj za koncesioniranje Marine Zadar, još uvijek se ne zna tko će ju dobiti, niti kada će konačna odluka biti donesena.
Glasnogovornica ministarstva Renata Ivanović izvijestila je kako su nakon otvaranja ponude proslijeđene Stručnom tijelu za ocjenjivanje ponuda. Poznati su tek ponuditelji i to Tankerkomerc, Marina Singnum iz Sutomišćice, ACI d.d. Opatija, Belle Adria i Dogus grupa. O detaljima ponuda nije bilo riječi, a tek malo šira informacija odnosi se na grupaciju Belle Adria i konzorcij Porto Jadera 1177 gdje se navodi kako se sastoji od 11 društava i to: Belle Adria d.o.o, Noa Zrce d.o.o, Marina Hramina d.o.o, Netom ZD d.o.o., Boogie klub d.o.o., Gold partner d.o.o., Marina Nerezine d.o.o., Contra regula d.o.o., Roto dynamic d.o.o., Marina Zrće d.o.o. i Netom d.o.o., dok su u sustavu Dogus grupe četiri društva - Dogus marina upravljanje d.o.o., Marina Dalmacija d.o.o., Dogus Marine Croatia d.o.o. i Dogus Holding A.S.
Povjerenstvo za otvaranje ponuda je evidentiralo zaprimljene ponude i potom sastavilo zapisnik koji je uručen svim nazočnim predstavnicima ponuditelja.
- Zapisnik, kao i ponude s cjelokupnom dokumentacijom, dostavljeni su Stručnom tijelu za ocjenu ponuda za dodjelu koncesije na pomorskom dobru, koje sukladno članku 20. Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru nakon detaljne analize donosi Nalaz i mišljenje, te predlaže davatelju koncesije donošenje odgovarajuće odluke, stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica Renata Ivanović.

Izvor: www.zadarskilist.hr