• hr
  • en
  • de
  • it

Gužva u Zenti

Dolazeći u prostorije "Sat yachting centra" na Zenti, vlasnik Joško Kuzmanić ostao je neugodno iznenađen kada je na vratima ograde oko svoje tvrtke zatekao lokot, a ulaz su mu priječili zaštitari.
Nedugo nakon toga morala je intervenirati policija, koja, međutim, nije ustanovila narušavanje javnog reda i mira.
- Policijski službenici izašli su na navedenu lokaciju te je utvrđeno da se radi o nesređenim imovinsko pravnim odnosima za čije rješavanje policija nije nadležna-odgovorili su nam iz MUP-a.
- Kako tvrde naši sugovornici, riječ je o razmiricama koje traju gotovo godinu dana između Kuzmanića i PŠD-a Zenta, a policijska intervencija kulminacija je nesređenih odnosa budući da je Kuzmaniću s prvim travnja istekao ugovor o najmu te je dobio obavijest o iseljenju.
- S prvim travnja "Sat yachting centru" istekao je ugovor te je sukladno tome gospodin Kuzmanić upućen na dobrovoljno napuštanje prostorija. Odluka Upravnog odbora, koji jedini može donositi takve odluke, bila je da se eventualni problemi rješavaju isključivo sudskim putem - kazao nam je Zlatko Goltnik, član Upravnog odbora PŠD-a Zenta, te naglasio kako ugovor u ovom trenutku nije moguće produljiti iz dva razloga.
- Jedan je sporno dugovanje gospodina Kuzmanića za koje još nismo utvrdili točan iznos, a kreće se od 500 do 675 tisuća kuna, a drugi je taj što je PŠD-u istekla koncesija koju Ministarstvo prometa mora obnoviti kako bi potpisivali ugovore - govori Goltnik te nastavlja da ne može pretpostaviti tko bi donio odluku o nasilnom iseljenju budući da je Odbor sudski odlučio tražiti potraživanja. Joško Kuzmanić pak tvrdi da iza svega stoje tajnik i kapetan lučice Vlado Buzančić i Vlado Majić.
- Istina je da mi je istekao ugovor, ali su oni odlučili iskoristiti pravno nedorečen prostor kako bi prostore PŠD-a uzeli pod svoje. Ja iz ovih prostorija ne namjeravam otići jer sam uložio oko šest milijuna kuna, a protiv navedenog dvojca podignut ću privatne tužbe za provalu budući da su nasilno ušli u moje vlasništvo - kazao nam je Kuzmanić.

Za komentar smo upitali i tajnika i kapetana lučice Vladu Buzančića i Vladu Majića, no nisu se željeli osvrtati na ovaj slučaj uz tvrdnju da nisu ovlašteni za zastupanje društva.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr