• hr
  • en
  • de
  • it

Gužva na Jadranu

Hrvatska je i ove godine omiljene odredište bogatih i slavnih. Nakon što su se prošle godine, među ostalim, Jadranom na skupocjenim jahtama provozali članovi grupe U2 i glumica Reese Witherspoon, ove godine prednjače milijarderi koji su na svojim privatnim, luksuznim jahtama doplovili upravo do Hrvatske

Ovog je ljeta prvi u Hrvatsku stigao glumac, zvijezda serija 'Bull' i 'Navy CIS', Michael Weatherly. Iako je u Dubrovnik stigao službeno, Weatherly je na putovanje u Hrvatsku poveo svoju suprugu Bojanu Janković i djecu - kći Oliviu i sina Liama.
Polovicom lipnja u Dubrovnik je na odmor stigao i nogometaš, zvijezda Real Madrida, Marcelo Vieira Jr. u pratnji supruge Clarisse Alves i sinova. Marcelo je u Hrvatsku stigao nekoliko dana prije vjenčanja svog klupskog kolege Matea Kovačića i njegove odabranice Izabele Andrijanić, na čijem je slavlju i sam bio uzvanik.
Još jedna glumica i to iz serije 'CSI: Miami', ujedno i luxury travel blogerica, Eva LaRue, u Hrvatskoj je provela čak dva tjedna, tijekom kojeg je prošla velik dio naše obale. Svoje oduševljenje dijelila je sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama.
I danska ljepotica i jedna od Viktorijinih anđelica, 24-godišnja Josephine Skriver, ovog se ljeta provodila po Hrvatskoj. Više od 4 milijuna pratitelja na Instagramu 'počastila' je atraktivnim fotografijama u minijaturnom kupaćem kostimu.
Proslavljeni glumac Idris Elba, najpoznatiji po ulogama u filmovima 'Star Trek: Beyond', 'Prometej' ili 'Thor', te kultnoj seriji 'Žica' i 'Luther', u Dubrovnik je stigao zbog novog angažmana. No, ovoga puta nije bilo riječ o novoj ulozi na filmu, već DJ angažmanu u dubrovačkom klubu Revelin u sklopu Electronic Festivala.
Za razliku od većine, koja je svoju hrvatsku avanturu počinjala u Dubrovniku, slavni John Malkovich odlučio se za Opatiju. Glumac hrvatskih korijena uživao je na ručku s violinistom Inom Mirkovićem u restoranu Bevanda. Malkovich je Opatiju posjetio nakon što je u Ljubljani održao koncert 'Report On The Blind'.

Na megaluksuznoj jahti Venus, posljednjem projektu osnivača Applea, Stevea Jobsa, u Dubrovnik je stigla njegova udovica Lauren Powell Jobs. Ovoga puta u Hrvatsku je stigla u društvu svog partnera, bivšeg gradonačelnika Washingtona Adriana Fentyja, kćeri Eve Jobs i prijatelja.

Na Hvaru je snimljena i košarkaška zvijezda Paul George, koji je tamo doplovio na luksuznoj jahti u društvu prijatelja i partnerice Daniele Rajić. Par, koji već ima kćerkicu Oliviju, sada očekuju rođenje drugog djeteta, a trudnički trbuščić, nekadašnja je striptizeta, porijeklom iz Srbije, pokazala upravo u Hrvatskoj.

Na 77-metarskoj jahti Samara, vrijednoj oko 100 milijuna dolara, u Hrvatsku je doplovio i Kutayba Alghanim, 562. milijunaš na Forbesovoj listi. Nakon uživanja na Hvaru, gdje je ovaj 71-godišnjak navodno toliko glasno tulumario da otočani nisu mogli spavati noćima, posjetio je i Split.

Ni slavni dizajner Tommy Hilfiger sa suprugom, bivšim modelom i modnom dizajnericom Dee Ocleppo, nije propustio uživati u ljepotama Hrvatske. Nakon što su supružnici razgledali Dubrovnik i njegove gradske znamenitosti, na skupocjenoj, 62 metara dugačkoj jahti, otplovili su i do Hvara.

Na luksuznoj 46-metarskoj jahti Como, Jadranom ovih dana plovi i Neville Crichton, 74-godišnji novozelandski milijunaš, koji je bogatstvo stekao uvozom i prodajom luksuznih automobila. Društvo mu pravi i 38-godišnja supruga Nadi Hasandedić, bivša manekenka porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

U Dubrovniku je bio i Khalid Bin Hamad Al Thani, sin bivšeg premijera Katra. Khalid je s društvom na Jadran stigao ploveći na luksuznoj jahti Al Mirqab, koja je duga 133 metara. Khalid Bin Hamad Al Thani poznat je po rastrošnosti, na promociju brzih utrka u Katru uložio je 10 milijuna dolara, a u Dubrovnik je stigao sa svojim društvom.

Izvor: www.tportal.hr