• hr
  • en
  • de
  • it

Gredu muži s Palagruže, oparćajte žene buže!

Gredu muži s Palagruže, oparćajte žene buže!" - zapjevaše književnici napuštajući Palagružu kao što su nekad pjevali i Komiški ribari nakon što bi prove svojih falkuša usmjerili prema Komiži. Ako je uz to puhalo i jugo onda su se i jedra nadimala kao na ovoj slici falkuše Mikula mali. Književnici istina nisu sa Palagruže krenuli falkušama već suvremenim jedrilicama, a danas je, bar prema prognozi, i vjetra bilo malo do nikako - odlično za boravak na Palagruži, ali zato natrag do Komiže uglavnom motorom.

Na blogu projekta MareMare 2012 ( http://maremare2012.wordpress.com/  )zadnja vijest kaže:

"Doplovili smo jučer do Palagruže, vezali smo sva tri broda za bovu i večerali ribu na gradelama koju nam je spremio Senko Karuza na Žalu. Jutros smo posjetili lanternu, svi književnici su poklonili potpisane knjige svjetioničaru Voji i nakon toga smo s balkona svjetionika ispaljivali slova iz pračke:)
Arheolog i autor knjige ‘Palagruža - Diomedov otok', Branko Kirigin ispričao nam je sve o povijesti otoka, ali i o planovima za budućnost..."

Danas je opet dan Senka Karuze u Maloj Trovni. Prema programu nakon doručka je odlazak u Molu Trovnu. 
Ručak i druženje, te okrugli stol o temi putovanja na najudaljeniju kopnenu točku Jadrana, a preksutra natrag u Vodice - sigurno svi puni dojmova s Palagruže. Jedva čekamo izlazak časopisa za književnost Tema u kojem će biti tekstovi inspirirani Palagružom.

Izvor: www.morsko-prase.hr

Grupacija nautički portali

2.500 posjeta dnevno
80.000 posjeta mjesečno
900.000 posjeta godišnje

Internet oglašavanje u nautici