• hr
  • en
  • de
  • it

Greben: štrajka neće biti, gradi se šest brodova za Grčku

U Dubrovniku je uspješno okončan postupak mirenja između zaposlenika brodogradilišta Montmontaža Greben i Uprave tvrtke, čime je spriječen najavljeni štrajk jer 147 radnika od rujna prošle godine nije primilo plaće. Uprava se obvezala do kraja lipnja isplatiti sve zaostale plaće, božićnicu te dodatak za djecu. Sindikalni povjerenik Albino Vlašić ističe kako je na međunarodnom natječaju Montmontaža Greben dobila dvogodišnji posao za šest brodova namijenjenih obalnoj straži Grčke vrijedna 12 milijuna eura.

- Uprava brodogradilišta nije uspjela odmah dobiti garancije i kreditna sredstva. Za to je ugovor potpisan tek 13. siječnja ove godine - pojašnjava probleme brodogradilišta Vlašić dodajući kako se unatoč potpisanom ugovoru još uvijek neće krenuti s gradnjom naručenih brodova.

Naime, uvjet za garancije je da Montmontaža grupa potpiše izjavu da neće zadirati u poslovanje Montmontaže Greben. U 'Grebenu' se nadaju da će se do kraja tjedna nakon četiri mjeseca čekanja taj uvjet napokon ispuniti. Tada će brodogradilište dobiti pedeset posto avansa.

- Sve se to malo pomalo oteglo. Trebali smo s gradnjom početi u rujnu prošle godine, a tek su sad potpisali ugovor - kaže Albino Vlašić dodajući kako se nada će za tri do četiri mjeseca biti porinut barem jedan od šest naručenih brodova za Grčku.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr