• hr
  • en
  • de
  • it

Gostujuće predavanje budućim pomorcima

hr

Pomorska škola u Splitu predstavila je vrijedan projekt „Ćakulajmo o moru" koji je u prostorijama splitske srednje škole ugostio ključne predstavnike ACI marine Split. Okupljenim učenicima smjerova pomorski nautičar, tehničar za brodostrojarstvo, ribarsko-nautički tehničari, tehničar za logistiku i špediciju stručnjaci su predstavili mogućnosti koje ih na tržištu rada očekuju po završetku njihovog obrazovanja, kao i ponudu poslova koje sama splitska marina nudi novopečenim pomorcima.

Uspjesi koje ACI bilježi već dugi niz godina nedvojbeno su rezultat kontinuiranog spajanja teorije i prakse. Stoga i ne čudi ova suradnja ACI-ja i Pomorske škole u Splitu, kao najveće i najbrojnije škole tog usmjerenja u Hrvatskoj. Ovom prigodom, šefica recepcije Priscilla Zelić Čarija i vođa posade splitske ACI marine Siniša Šimun Vulić svojim su budućim kolegama iz prve ruke predstavili osobna iskustva te primjere dobre prakse u nautici i pomorstvu. Također, učenici su dobili priliku poslušati prezentaciju o nautičkom turizmu, samoj marini, kao i diskutirati o najnovijim trendovima i potrebama nautičara, uslugama i aktivnostima u marini, jedrenju, ali i uzbuđenju povezanom s ACI Sail regatama kojima je ACI domaćin. Naposljetku, učenicima je prezentirana i najvažnija tema - potreba za stručnim kadrom na tržištu rada.
Tržište rada i u budućnosti će potraživati sve veći broj pomoraca i nautičara, a upravo ACI marina Split, jedna od ključnih hrvatskih nautičkih destinacija, zahvaljujući kontinuiranim investicijama u razvoj i unaprjeđenje svoje infrastrukture i usluga, proširivat će svoj stručni kadar te će brojni mladi ljudi ondje dobiti priliku za rad. Splitska ACI marina jedna je od najvažnijih i najuspješnijih luka nautičkog turizma na Jadranu te predstavlja jednu od ključnih karika najvećeg lanca marina na Mediteranu - ACI-ja koji ove godine slavi 40 godina uspješnog poslovanja. Riječ je o marini nagrađenoj brojnim priznanjima, među kojima su i brojna za najbolju marinu. Najbolji dokaz uspješnosti poslovanja ACI marine Split upravo su brojke, odnosno poslovni pokazatelji prema kojima je vidljivo kako već dugi niz godina bilježi vrhunske rezultate, a za nautičare iz cijelog svijeta predstavlja prvi izbor u Hrvatskoj tijekom svih 365 dana u godini.
Djelatnici ACI marine Split učenicima su uručili prigodne poklone, a ravnatelj Dragan Pavelin predavačima iz ACI marine Split uručio je zahvalnice. Sve su pažljivo nadgledali mentori u projektu „Ćakulajmo o moru" profesori Marijana De Marchi i Ivan Roščić.
Predavanje održano budućim pomorcima predstavlja vrijednu inicijativu putem koje ACI dodatno jača sinergiju i produbljuje pozitivan učinak koji ima na lokalnu zajednicu. Dodanu vrijednost ovakvim projektima daje i činjenica kako na ovaj način mladi budući stručnjaci dobivaju korisne savjete za svoja buduća zanimanja upravo od kolega iz struke koji su i sami nekada bili u istim školskim klupama.

Izvor: Lana Krušnik
Milienuim Promocija