• hr
  • en
  • de
  • it

Gosti na Baroneu uživat će u 170 domaćih okusa

Na novoobnovljenoj šibenskoj tvrđavi Barone potpisani su ugovori sa 17 šibenskih malih i srednjih poduzetnika čiji su proizvodi odabrani preko javnog poziva koji je Grad Šibenik raspisao u sklopu projekta "Barone - otkrivanje bogate prošlosti, put prema uspješnoj budućnosti", objavljenog 20. siječnja 2016. godine.
Prijavljeni proizvođači eno/gastro proizvoda i suvenira morali su zadovoljiti pet traženih kriterija - autohtonost i tradicionalnost, hrvatsko podrijetlo, visoku kvalitetu i inovativnost, originalnost i količinsku raspoloživost, o kojima je odlučivalo Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Grada Šibenika, Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Muzeja grada Šibenika i Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava.

U sklopu Gastro-kulturnog centra svi posjetitelji tvrđave Barone moći će kupiti proizvode sljedećih proizvođača: OPG Županović, OPG Aralica, domaća radinost Branka Tešić, domaća radinost Labura, OPG Joško Rak, Andrea keramika - Brujači, domaća radinost Tomislav Tomić, Polimedika/Pavlović, Radislav Rak - Vina Rak, Ponge d.o.o., Žitak d.o.o., OPG Jakov Matešić, OPG Ante Sladić, Duga strana, Braniteljska socijalno-radna zadruga Branitelj, Martina Morić - OGGI i Zlarinka.
Voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim objektima Gorana Barišić Bačelić zahvalila je izabranim proizvođačima na partnerstvu i ispunjenju svih rokova isporuke koji su pred njih postavljeni:
- Uvijek ističemo da nam je cilj da s našim radom potičemo i druge da rastu i da rade. Pravo je zadovoljstvo što se već sada o trenutačnih 170 proizvoda posjetitelji interesiraju, upoznaju kroz našu ponudu bolje i vas same i kada se ti proizvodi i prodaju. Čeka nas još mnogo posla kako bi cjelokupna ponuda gastro-kulturnog centra došla do razine koju smo zacrtali, ali svakako se veselimo što ćemo to postići zajedno s vama kao partnerima.

Jedan od izabranih proizvođača je i Ante Sladić iz OPG-a Sladić:
- Sviđa mi se cjelokupni koncept gastro-kulturnog centra. Drago mi je što se još jedna tvrđava obnovila i što su se fokusirali na autohtone proizvode, na lokalne proizvođače, što je danas rijetkost i za svaku je pohvalu. Mislim da će i turisti koji budu dolazili tu na tvrđavu itekako cijeniti to što mogu pronaći takve vrste proizvoda, osobito zbog toga što ih nigdje tu u blizini ne mogu pronaći tako lako.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr