• hr
  • en
  • de
  • it

Generalturist posrnuo, preuzima ga pulski Uniline?

Jednu od najvećih hrvatskih turističkih agencija Generalturist, koja je već neko vrijeme u velikim problemima te pred propašću, vjerojatno će preuzeti pulska turistička agencija Uniline. Naime, upravni odbor Unilinea na je sjednici dao jednoglasnu potporu početku završnog procesa preuzimanja Generalturista. Odlučeno je da će ova tvrtka, nakon okončanih početnih pregovora, početi obavljati sve radnje u vezi s eventualnim preuzimanjem Generalturista, a konačna odluka o preuzimanju trebala bi biti poznata za oko mjesec dana.
Uniline će ovih dana početi detaljnu procjenu komercijalnog, financijskog i pravnog aspekta radi što boljeg uvida u poslovanje Generalturista prije konačne finalizacije preuzimanja, priopćuju iz te tvrtke. Sandra Gobin, članica Uprave Unilinea, naglasila je da je riječ o strateški bitnoj odluci koja je donesena na tragu ranije iznesenih planova prema kojima Uniline u kratkom roku planira značajan iskorak u svim segmentima poslovanja na razini regije te dodatno širenje radi zauzimanja pozicije ključnog regionalnog poslovnog subjekta unutar turističke branše.

- Eventualnim preuzimanjem Generalturista Uniline bi se dodatno pozicionirao kao ključan faktor u regiji unutar turističkog sektora. Naša je misija svakim novim poslovnim iskorakom donijeti dodatnu vrijednost, kako našem poslovanju, tako i općem benefitu domaćeg turizma, kaže ona.
Ni Zoran Pečarević, predsjednik Uprave Generalturista, koji je ovu agenciju od 2003. godine preuzeo zajedno sa suprugom Majom Pečarević od Diners Cluba, nije krio zadovoljstvo razvojem situacije za ovu tvrtku čiji zaposlenici navodno već tri mjeseca nisu dobili plaće, a velik se dio njih javio na zadnje objavljene natječaje za zapošljavanje ove jeseni upravo u Unilineu.

- Veseli me što ulazimo u proces koji će, nadamo se, po okončanju due diligencea, rezultirati preuzimanjem Generalturista od strane Unilinea. Riječ je o kompaniji koja je u posljednjih par godina dokazala snagu i pred kojom je svijetla budućnost. Gledajući snagu branda Generalturista, tada je odluka Unilinea i više nego logična, poručio je on.
Međutim, nitko nije htio pojasniti znači li to gašenje Generalturista i njihova brenda, što će biti sa zaposlenicima i na koji će je način Uniline preuzeti. Tek nam je iz službe za korporativne komunikacije Unilinea poručeno da će se o svemu više znati kada se provede temeljita analiza, što bi trebalo biti skoro.

Izvor: www.glasistre.hr