• hr
  • en
  • de
  • it

Gaženica dobiva uporabnu dozvolu

Lučka uprava Zadar dobila je najiščekivaniju vijest iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja - luka Gaženica prošla je tehnički pregled i ovih dana stiže uporabna dozvola!

Ovu nam je vijest potvrdio ravnatelj Lučke uprave Emil Bilić koji, s obzirom na uloženi trud u završne radove luke, nije ni sumnjao da će sve proteći dobro.

- Iz Ministarstva su nam poslali dopis kojim traže plaćanje upravne pristojbe, što znači da smo prošli tehnički pregled i da ćemo dobiti dozvolu. Pristojbu smo odmah platili i dobivanje dozvole samo je pitanje dana. Naime, tek ako je neki objekt uspješno prošao tehnički pregled, nadležni u Ministarstvu traže plaćanje pristojbe kako bi mogli izdati tehničku dozvolu - kaže Bilić.

A luku Gaženica dobro je pregledalo dvadesetak inspektora, dio njih iz Zagreba, dio iz Zadra. Najvažnije je da Komisija za tehnički pregled nije uočila nikakvu grešku, što znači da više ne bi trebalo biti odgađanja najavljenog otvorenja luke.

Kontrola Ministarstva veliku je pažnju posvetila čeličnim klinovima zbog kojih je jedno pristajanje trajekta već palo na ispitu. No, ovoga puta inspekcija je mogla samo utvrditi kako radovi odgovaraju svim tehničkim standardima i dati zeleno svjetlo Lučkoj upravi Zadar.

Izvor: www.zadarskilist.hr