• hr
  • en
  • de
  • it

Garden Tisnome donio zaradu i 17.000 gostiju

Ako neka turistička općina već sada može početi pobirati lovorike za uspješno odrađenu sezonu i mirno dočekati njezin kraj, onda je to općina Tisno na otoku Murteru. Druga je ovo godina zaredom u kojoj svi zadovoljno trljaju ruke, od tišnjanskih turističkih radnika do iznajmljivača, vlasnika ugostiteljskih objekata, obrtnika i zaposlenika u uslužnim djelatnostima.
Otvaranje vrata Garden festivalu, za čije je dovođenje Ivan Klarin, načelnik Tisnoga, u početku imao okapanja s onima koji su uz Festival vezivali brojne predrasude, u konačnici se pokazao punim pogotkom. Dapače, u ova krizna vremena donio je financijsku sigurnost općini koja se ljeti dva puta dnevno pokretnim mostom odvaja od svog kopnenog dijela.

Britanski gosti
- Od početka Gardena, prije dvije godine, broj kategoriziranih turističkih postelja u Tisnome se povećao za nevjerojatnih pet stotina. Istodobno broj noćenja u dvije godine veći je za 55 tisuća. Valja, također, podsjetiti da se u Općini Tisno odmara 10 posto ukupnih britanskih gostiju koji dođu u Hrvatsku - zadovoljno ističe Filip Henjak, direktor Turističke zajednice Tisno te dodaje kako je ove godine Garden festival zabilježio 17 tisuća registriranih posjetitelja. Srpanj je okončan brojkom dolazaka stranih gostiju koja je skoro 30 posto veća od lanjske. Rezimirajmo i druge podatke o festivalu koji je, inače, uvršten među top-manifestacije po izboru britanskog modnog časopisa "Elle".
Ove godine na Gardenu je bilo čak 700 izvođača, među njima i najzvučnija DJ imena elektroničke glazbe. Zanimljivo je i to da se u Tisno vratilo čak 80 posto sudionika lanjskog Gardena iz čak 40 zemalja, što znači da su i sudionici i posjetitelji Tisno "na prvu" prihvatili kao (nakon Petrčana) novi festivalski dom. Organizatori Gardena ove su godine osigurali veću glavnu pozornicu, a za sve obožavatelje sunca, posebno iz zemalja hladnije klime, i zakrivljenu pozornicu na plaži. Pod sloganom "anything goes" dodan je i treći, East stage.

‘Argonaut'
Dva puta dnevno brod "Argonaut" isplovljavao je na more ugošćujući svjetske DJ-e, a zbog velikog interesa, dodan je i novi brod "Arbiana". Barbarellas Discotheque u Uvali Prosika udaljenoj 10 minuta vožnje od festivalske lokacije u Tisnome, pokazala se fantastičnim rješenjem za after partyje pa su gardenovci redovno guštali do ranih jutarnjih sati.

Zvučni zidovi za miran san
S jedne strane bio je ‘Tiki bar' s boat partyjima, a s druge Beach stage uz kojeg su gardenovci partijali od podne do dva sata iza ponoći. Pri tome nisu ometali miran san tišnjanskim tradicionalnim gostima jer za zvučne zidove za zaštitu od buke organizator nije štedio novac.

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr