• hr
  • en
  • de
  • it

Garden festival Tisnomu donosi basnoslovnu zaradu

Nakon što im je poslije pet godina uskraćeno gostoprimstvo u Petrčanima, jer im je vlasnik tamošnjeg hotela "Pinija" odbio produžiti koncesiju, britanski organizatori Garden festivala i njezin direktor Nick Colgan, poslije temeljite potrage duž jadranske obale, za svoj festival odabrali su mjestašce Tisno na Murteru. U Tisnom s razlogom likuju što jedno takvo glazbeno i turistički važno događanje iz Petrčana seli k njima.

- Konkurencija je bila velika i doista nam je i čast i zadovoljstvo što su odabrali nas. Vjerujemo da ćemo biti dobri domaćini jednom takvom turističkom, glazbenom, kulturnome međunarodnom događanju - nije krio svoje oduševljenje Ivan Klarin, načelnik Tisnoga. Klarin nam otkriva da su se organizatori festivala oduševili lokacijama koje su im domaćini ponudili.

- Riječ je o pješčanoj uvali Rastovac, desetak minuta pješačenja udaljenoj od Tisnog, gdje je smješteno odmaralište Inine tvrtke kćerke "Hostin". Sudionicima Garden festivala na više od sedam hektara bit će na raspolaganju osamdesetak apartmana, brojni sadržaji za sport, rekreaciju i zabavu.

Uvala je dovoljno udaljena od naselja da cjelonoćna buka neće nikomu smetati. I druga nešto udaljenija lokacija, Prosika na ulazu u Modrave, nešto je što nije više moguće pronaći na hrvatskom dijelu Jadrana - kaže Klarin.

On ne krije da lokalne vlasti, dovođenjem ovog u Europi vrlo popularnog festivala kane višestruko profitirati. - On će nam omogućiti da na britanskom tržištu i tržištu zemalja u regiji dodatno brendiramo i Tisno i otok Murter.

S druge strane, očekujemo da bismo sa sadašnjih 700 tisuća noćenja dobili još najmanje 150 tisuća. To je velika stvar i za naše iznajmljivače, i ugostitelje, kafiće, taksiste i brojne druge prateće djelatnosti. Ne, nemamo straha da nećemo kvalitetno odgovoriti na potrebe više tisuća mladih koji će tijekom srpnja hrliti na ovaj festival - kaže Klarin.
Inače, procjenjuje se da sudionici festivala u 30 dana boravka svojim domaćinima ostave najmanje 14 do 15 milijuna eura. Za sredinu kakva je Tisno to je golem novac. Nick Colgan ne krije da je teška srca napustio zadarsko područje, ali i oduševljenje novom lokacijom.

- Garden je tako definitivno odselio iz Zadarske županije, uz činjenicu da je ipak relativno blizu, s obzirom na to da su u igri bile i neke poprilično daleke lokacije. Vrlo nam je drago da idemo u Tisno i veselimo se 2012. godini. Održavat ćemo, dakako, veze sa Zadrom koji nam je i dalje blizu i, naravno, radimo na programu za lounge bar Garden u Zadru.

Bilo nam je važno da pronađemo lokaciju koja je blizu zadarskoj i splitskoj zračnoj luci i mislim da smo pronašli dvije. Jedna je za Garden Tisno, a druga za novu Barbarellu koja je u blizini - kaže Nick Colgan, koji se trenutačno sa suprugom i djecom odmara na Šri Lanki.

Izvor: www.slobodndalmacija.hr