• hr
  • en
  • de
  • it

Fiumanka 11.06. Rijeka

hr

Uoči početka 23. Fiumanke, predstavljeni su pokrovitelji i sponzori regate i sve ono što Riječane i njihove goste očekuje u danima jedrenja i zabave.
Da je više od regate, Fiumanka će pokazati i ove godine. Različitim programima za sve gušte i generacije privući će u naš grad brojne posjetitelje, jedriličare, gospodarstvenike i medije.
Glavni pokrovitelj i suorganizator Fiumanke Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica grada Rijeke i Lučka kapetanija, uz Fiumanku su od samih početaka, a ove godine pridružila im se i Turistička zajednica Kvarnera, ističući značaj Fiumanke u promociji Kvarnera kao turističke i nautičke destinacije.

Značaj Fiumanke za lokalnu zajednicu istaknuli su i njezini sponzori, među kojima je najdugovječniji - zlatni sponzor INA: „Ponosni smo sponzor sporta jer smatramo da utjelovljuje sve one i nama bliske vrijednosti, osobito u ovom kraju koji za nas ima osobito značenje. U Rafineriji nafte Rijeka radimo na najvećem investicijskom projektu. Naš menagemant će i ove godine sudjelovati u regati, uz poziv svima koji imaju brod i jedro da nam se pridruže na regatnom polju Fiumanke", rekla je dr. sc. Barbara Dorić, članica Uprave Ine.
Od 2015. godine uz Fiumanku jedri i Erste banka: "Kao najveća banka na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, osjećamo obvezu podržavanja važnih i prepoznatljivih lokalnih projekata, među kojima regata Fiumanka zauzima važno mjesto. Riječ je o zaokruženom projektu koji promovira ljubav prema moru i jedrenju nastojeći ga približiti što većem broju ljudi, ističući značaj i doprinos plovidbe na jedra očuvanju mora", rekao je Antun Lucijanović, zamjenik direktora Sektora gospodarstva u Erste&Steiermärkische Banci.
Kao nastavak dugogodišnjeg partnerstva ACI-ja i Fiumanke suradnja se proširuje i nastavlja kroz ACI - GITONE: „ACI marina Rijeka na lokaciji Porto Baroša pozicionirat će naš grad kao važno nautičko središte te pozitivno utjecati na vizuru grada, kao i njegovo gospodarstvo", istaknuli su mr.sc Josip Ostrogović, član Uprave za investicije, marketing i maloprodaju te direktor tvrtke ACI-GITONE Anđelko Petrinić.
Novi partner Fiumanke je tvrtka Lürssen Design Center Kvarner koja se uz podršku projektu u Fiumanku uključila i novom regatom Lürssen Kvarner Race za koju se nadaju da će postati lijepa zajednička tradicija, istaknula je Teuta Duletić, direktorica tvrtke.
Dugogodišnji sponzori Fiumanke su i nacionalni brodar Jadrolinija te Croatia osiguranje, a vrijednu potporu organizaciji daju i Decathlon, PIK Rijeka, Lounge bar Boonker, Caffe bar Corto Maltese, One Sails, JPS, Dezinsekcija, Suza likeri.

Zahvaljujući medijskoj regati Fiumanka je napravila velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti. Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već šesnaest godina, od 2013. godine u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom: „Naša posada jedri na Fiumanki od samog početaka, čak i prije medijske regate čiji smo suorganizator. Iako su pnademija pa i aktualne okolnosti, utjecale na međunarodnu dimenziju ove regate, vjerujemo da će se ona već slijedeće godine vratiti u punom formatu. A do tada, svim sudionicima želim odličnu regatu i dobro zabavu te da se dogodine vidimo u još većem broju!", rekla je ravnateljica Poslovanja HRT-a Gordana Grandov.
Medijska regata i ove će se godine održati u smanjenom opsegu uz sudjelovanje uglavnom domaćih medija, ali sve što se tijekom Fiumanke bude događalo na moru i kopnu, bit će zabilježeno u reportaži koja će se emitirati 18. lipnja u 16:30 sati na 2. programu HRT-a i koja će putem sustava EBU biti odaslana svim članicama Unije. Uz HRT, Kanal Ri, Novi list, Novinet tv, Nova tv i Radio Rijeka kao sudionici medijske regate i medijski pokrovitelji Fiumanke aktivno će najavljivati i pratiti sve programe.
Vrijednu medijsku podršku Fiumanki daju i njezini ostali medijski pokrovitelji: Adriatic Sailor, Burza nautike, Fiuman, Kigo, Kvarnerski.com, Laganini FM, La voce, Moja Rijeka, Morski hr, Nacional-Navigare, Nautika portal, Novinet mreža portala - Torpedo, Tunera, Pod Učkun, Bodulija, Lanterna i Trend51, Outdoor Akzent, Pomorski radio Bakar, Radio Otok Krk, Regate.com, Rijeka danas, Ri portal, Ri prsten, Sport.Com, Teklić i brojni drugi mediji koji doprinose tome da se Fiumanka vidi, da se o njoj čuje i čita daleko izvan našeg grada!
Aktivnosti Fiumanke počinju sutra, otvaranjem regatnog ureda Fiumanke na Terminalu i trodnevnom Studentskom regatom Sveučilišta u Rijeci koja je izazvala velik interes među studentima i to ne samo iz Rijeke, nego i drugih sveučilišta. Fiumanka je kao i do sada u potpunosti besplatna za sudionike, a s ovjerenom prijavom za regatu posadama je od 5. do 12. lipnja besplatan vez u Riječkoj luci.
Petak 11. lipnja, počet će poslovnim događanjem na kojem će se razgovarati o održivom nautičkom razvoju, primjeni novih tehnologija i plavom rastu dok će u popodnevnim satima zajedriti regata Lürssen Kvarner Race powered by Fiumanka, U subotu 11. lipnja u 12 sati zajedrit će 23. Velika Fiumanka i medijska regata, a osim u Rijeci, jedrit će se i u Preluci na dvodnevnom državnom prvenstvu u windsurfu dok će sportski program u nedjelju zaključiti 2. SUP Fiumanka.
Sve informacije o programu i prijavama mogu se pronaći na mrežnim stranicama regate https://fiumanka.eu/ kao i stranicama suorganizatora.

Izvor: 

sailing@fiumanka.eu
www.fiumanka.eu