• hr
  • en
  • de
  • it

Fantela i Marenić drugi

Nakon prvog dana regate u Hyeresu na drugom mjestu među dvojcima su Šime Fantela i Igor Marenić, Pavle Kostov i Petar Cupać sedmi su u 49er-u dok su Filip Jurišić i Tonči Stipanović prvi i drugi u Laseru. Odlično je to otvaranje Svjetskog kupa za ovaj dio hrvatske reprezentacije. Fantela i Marenić u klasi 470 prvog dana imali su dva treća ulaza i drugo mjesto ukupnog redoslijeda. Bolji od njih bili su samo Njemci Gerz/Syzmanski.
- Bilo je dosta teško, velike promjene vjetra, dosta čekanja i dva prekinuta plova. Imali smo dva odlična starta, brzina nam je bila dobra i to je to, bez velike mudrosti. Tek je počelo, imamo još puno, idemo iz dana u dan - kazao je Marenić.
Nakon duže regatne stanke sezonu u Hyeresu otvaraju u 49er-u Pavle Kostov i Petar Cupać. Sedmo mjesto nakon tri plova, također izvrstan nastup.
- Potpuno novi format za nas, jedrimo sad svi zajedno, 40 brodova, nama su skupine inače bile po 20-ak, i velika je to razlika. Na oznakama je velika gužva, a i uvjeti su danas na moru bili zahtijevni, ali dobro smo se snašli. Kad smo u prvih deset to je to, pogotovo kad znaš da je to 40 najboljih na svijetu i da nema početnika ni slabih posada. Valja biti oprezan, bez problema možeš završiti i pri začelju flote - komentirao je Kostov.
Poveli su Australci Outterdige/Jensen.

Izvor: www.zadarskilist.hr