• hr
  • en
  • de
  • it

Facebook stranica HTZ-a dosegnula više od milijun obožavatelja

Facebook stranica Hrvatske turističke zajednice Love Croatia jutros je dosegnula više od milijun obožavatelja ostvarivši tako još jedan rekord u 2013. godini!!

''Iznimno smo ponosni što je Love Croatia u tako kratkom roku dosegnula ovako značajan broj obožavatelja. Korisnici su svojim lajkovima nagradili uloženi trud i sustavni pristup izgradnji imidža Hrvatske kao turističke destinacije i na društvenim mrežama. Ovaj uspjeh predstavlja nam poticaj da i u 2014. nastavimo s aktivnim i svakodnevnim upravljanjem komunikacijom na društvenim mrežama, uz ostvarenje povećanja broja korisnika, ali i kontinuiranog unaprjeđenja kvalitete suradnje s istima te upravljanja imidžem Hrvatske na društvenim mrežama. Pritom ćemo poseban naglasak staviti na komuniciranje ključnih poruka i proizvoda za razdoblje pred i posezone kao i promoviranje turističke ponude na kontinentu uz dodatno jačanje komunikacija i aktivnosti na Facebooku i Twitteru, prikupljanjem i objavom atraktivnih multimedijskih i tekstualnih sadržaja. " - izjavila je Meri Matešić, direktorica Hrvatske turističke zajednice, komentirajući broj obožavatelja Facebook stranice Hrvatske turističke zajednice Love Croatia.

Inače, Facebook stranica Hrvatske turističke zajednice otvorena je 6. travnja 2006. godine i jedna je od najbrže rastućih travel stranica u svijetu po broju korisnika. Prema statistikama servisa Socialbakers.com, Love Croatia se trenutno po veličini nalazi na 27. mjestu među Travel i Leisure stranicama.

Hrvatska turistička zajednica kontinuirano radi na promociji i unapređenju imidža Hrvatske kao turističke destinacije na društvenim mrežama te aktivno na konstantnom povećanju prisutnosti, osmišljavanjem različitih aktivnosti, kontinuiranim optimiziranjem i nadogradnjom profila prateći globalne trendove u promidžbi turističkih destinacija na servisima Facebook, Twitter, YouTube, Google+ Instagram, Pinterest. Također, usporedno s time razmatraju se prednosti i mogućnosti prisutnosti na ostalim društvenim mrežama.

Obožavatelji stranice Love Croatia svakodnevno putem ove stranice razmjenjuju svoja iskustva, objavljuju svoje impresije, komentare i fotografije, a sama stranica predstavlja interaktivni dvosmjerni komunikacijski kanal svih zaljubljenika u Hrvatsku - onih koji su ju posjetili, koji u njoj žive, ali i onih koji će ju tek posjetiti.

Najveći broj fanova Facebook stranice Love Croatia dolazi s najvažnijih emitivnih tržišta, Italije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije i Velike Britanije. Glavni su joj ciljevi prezentacija Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije, komunikacija s fanovima te poticanje na razmjenu iskustva i ideja za putovanje u Republici Hrvatskoj. Na dnevnoj bazi objavljuju se informacije o hrvatskoj turističkoj ponudi, destinacijama i događanjima, kao i ostale vijesti i zanimljivosti vezane uz hrvatski turizam. Jednako tako, Love Croatia je otvorena i za besplatnu i direktnu promociju svim gospodarskim subjektima koji se bave pružanjem turističkih usluga u Republici Hrvatskoj.

Kao zahvalu vjernim obožavateljima Facebook stranice Love Croatia, a povodom dosega milijuntog korisnika iste, Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s tvrtkom Antitalent Produkcija iz Zaprešića, producirala je video čiji je cilj, uz jasnu zahvalu vjernim fanovima na dostavljenim fotografijama, komentarima i lajkovima, prikazati najveće hrvatske atrakcije i pozicionirati Facebook stranicu Love Croatia kao centralno mjesto za informacije o putovanju u Hrvatsku na toj društvenoj mreži. Video zahvale može se pogledati na stranici Love Croatia i YouTube kanalu Hrvatske turističke zajednice.

Izvor: http://press.croatia.hr/hr-HR/Mediji