• hr
  • en
  • de
  • it

Ellison: ‘This regatta has changed sailing forever’

Oracle Team osvojio Americas Cup

Iako je ETNZ vodio sa čak 8:1 u broju pobjeda, Team Oracle napravio je najveći podvig u povijesti ovog natjecanja upisavši nevjerojatnu seriju za konačnu pobjedu.
Još do prije nekoliko dana činilo se da je pobjednik 34. America`s Cupa odlučen, a onda onda su jučer Australac Jimmy Spithill i Britanac Sir Ben Ainslie na američkom katamaranu napravili gotovo nemoguće i vratili rezultat na 8:8.
U današnjoj regati nazvanoj "sve ili ništa", Spithill i Ainslie odjedrili su upravo fantastično i tako zasluženo stigli do nevjerojatne pobjede, za koju mnogi govore da se već postala predložak za novi Hollywoodski scenarij.
Nakon pobjede Spithill je blistao od sreće: "Bilo je ovo nevjerojatno natjecanje, upravo fantastično. Da vam budem iskren, ni sam ne bi bolje zamislio rasplet ove pobjede i ne bi je sada mijenjao ni za što"
Skiper momčadi Emirates Team New Zealand Dean Barker priznao je da jednostavno ne može vjerovati u rasplet: Vrlo sam ponosan na svoju momčad i sve ono što smo napravili. Šteta što nismo pobijedili i ovo je sve vrlo teško progutati".

Izvor: www.index.hr