• hr
  • en
  • de
  • it

Elan se izvukao iz stečaja - radnici dobili plaće

Za Elan motorni brodovi iz Obrovca ipak nije proglašen stečaj iako je u srijedu na Trgovačkom sudu Zadar bilo čak pet pripremnih ročišta. Radnici nezadovoljni višemjesečnom neisplatom plaća individualno su pokrenuli zahtjeve za isplatu plaća, to je na sudu tretirano kao razlog zbog kojeg bi se mogao pokrenuti stečaj jer tvrtka je već mjesecima imala blokirani račun.

Međutim, neposredno prije ročišta radnici su povukli svoje zahtjeve.

- Elan motorni brodovi isplatili su zaostale plaće za prosinac, siječanj i veljaču, a ni žiro račun tvrtke koji je bio u blokadi od početka siječnja, više nije blokiran, izjavila je na sudu Jasmina Čerina član Uprave Elena. Prema njenim navodima sada u Elanu u Obrovcu ima tridesetak zaposlenih, tvrtka radi i obveze se podmiruju, a po bilanci imovina tvrtke vrijedi 30 milijuna kuna.

Ostao je neriješen još samo zahtjev Darija Pejčinovića iz te grupe radnika koji su podnosili zahtjev za isplatu plaća, jer on nije povukao svoj zahtjev a nije ga bilo ni na sudu. Direktorica Čerina je rekla da su i njemu isplaćene zaostale plaće, ali je koncem veljače dobio otkaz ugovora o radu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr