• hr
  • en
  • de
  • it

Eko Zadru za tri projekta 54.378 kuna

Na javni natječaj Grada Zadra za financijsku potporu projektima udruga iz područja zaštite okoliša i prirode i energetsku učinkovitost stiglo je 10 kandidatura, ali su odlukom gradonačelnika Zvonimira Vrančića četiri ostale bez i jedne kune. Bez gradske potpore ostali su Društvo za zaštitu prirode otoka Silbe za obilježavanje 35. godišnjice rada, Hrvatsko društvo "Elektronika u pomorstvu" Zadar i "Elmar" za projekt "Ekologija luka i mora", Eko-Zadar za projekt "Energetika za svaki dom", i Udruga za istraživanje i zaštitu prirode "Codium" koja je prijavila projekt edukativne radionice za djecu "Mali istraživači podmorja".
Najveći iznosi dodijeljeni su Eko Zadru za dva projekta: za "Zeleni telefon" 24.400 kuna i za "Urbane vrtove" 20.148 kuna. Društvo istraživača mora "20.000 milja" dobilo je 16.080 kuna za projekt "Mladi i Natura 2000 - Edukacija o morskim vrstama i staništima", a Hrvatsko meteorološko društvo je za "Malu meteorološku radionicu" dobilo 14.100 kuna.
Udruzi za očuvanje bioraznolikosti "Aurelia" pripalo je 11.910 kuna za projekt "Ljekovito i samoniklo bilje Dalmacije", a listu "sretnih dobitnika" s 9830 kuna zatvara Eko Zadar svojim trećim projektom "I ja sam dio prirode - praktikum u prirodi".

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr