• hr
  • en
  • de
  • it

Dvije francuske tvrtke zainteresirane za splitski škver

Njezina Ekselencija Michele Boccoz, francuska veleposlanica u RH, prilikom današnjeg primanja kod gradonačelnika Ive Baldasara istaknula je kako se dugotrajne veze između Splita i Francuske mogu još produbiti na polju gospodarstva, turizma, znanosti i sveučilišta.
Što se tiče francuskih investicija u našem gradu, spomenula je sutrašnjiposjet „AD-Plastiku", kao i određeni interes dviju francuskih tvrtki za „Brodosplit", no u ovom trenutku samo na nivou kontakata.
Nadalje, ulaskom u EU, olakšano je uvelike investiranje malih i srednjih tvrtki.
Baldasar je napomenuo kako je veleposlanica Boccoz posjetila Split u povodu svečanog otvaranja Hrvatsko-francuskih upravno-pravnih dana te da je i sama vrsna pravnica upravnog prava.
- Veleposlanicu smo zamolili za pomoć kada krene izgradnja hotelskih kapaciteta, ne samo u smislu investitora nego i njihovih poznatih arhitekata, a kasnije i u obučavanju kadrova za hotelski biznis. Obećala nam je pomoći kad sve pripremimo, tako da ćemo u tom smislu do Nove godine pripremiti prezentaciju. Također, zamolili smo je da nam pomogne u odabiru jednog francuskog grada koji bi bio grad prijatelj Splitu. U razgovoru su predloženi Marseille i Montpellier - istaknuo je gradonačelnik.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr